Zgomotul alimentar, o preocupare...
Operațiile estetice au devenit un trend în rândul doamnelor și domnișoarelor. Se pune, însă întrebarea dacă acestea sunt indicate a fi realizate în perioada sezonului cald.
Medicul Oltjon Cobani explică în ce moment pot fi realizate aceste intervenții.
”Primesc deseori întrebarea dacă operaţiile estetice sunt recomandate vara? Dacă este bine să te operezi când afară sunt temperaturi ridicate ori canicula? Dacă exista riscuri? Ce trebuie evitat în această perioadă? Ce pot face rapid pentru un rezultat optim din punct de vedere estetic?
Multe persoane vor să folosească vacanța de vară pentru diferite proceduri medicale necesare sau pentru proceduri estetice, aşa că iată câteva sfaturi:
Operațiile estetice pot fi făcute chiar și vara! Acestea se fac peste tot în lume, chiar și în țări care nu au patru anotimpuri!
Ce putem face: un lifting facial, o blefaroplastie, un implant mamar, o corecție de nas, sunt operaţii fără restricții, vindecarea postoperatorie obținându-se în 1-10 zile”, notează medicul Oltjon Cobani.
Vezi și: Cum protejăm copiii de caniculă. Ciuhodaru: Nu au capacitatea de a aprecia corect pericolul
Recomandări pentru recuperare
Medicul oferă și câteva sfaturi legate de etapa post-operatorie.
”Aceste operații trebuie să respecte aceleași reguli de asepsie, controlul vindecării. Cicatricea rezultată trebuie protejată de expunerea la lumină ca să nu se pigmenteze excesiv.
Aşa că este indicat că faotoprotecția se înceapă imediat după scoaterea firelor și îndepărtarea bandajului. Unele intervenții, cum sunt cele de lipoaspirație sau abdominoplastie sunt urmate de recomandarea ca pacientă să poarte un corset postoperator timp de două-patru săptămâni.
Căldura și transpirația pot fi un impediment, și de aceea aceste operații este de preferat a fi făcute când nu este canicula ori când putem beneficia de aer condiționat. În tot sezonul de vară se pot face corecțiile estetice injectabile cu toxină botulinică sau acid hialuronic și se pot face liftinguri faciale”, mai notează medicul.
Chirurgia estetică este o chirurgie înalt specializată, ce se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor.
”Necesitatea unei chirurgii corectoare este frecvenţa şi, de cele mai multe ori, justificată din punct de vedere morfologic. Intervenţiile estetice solicita chirurgului nu numai cunoştinţe medicale, ci şi o înţelegere particulară a personalităţii pacientului, deoarece în spatele acestei solicitări se afla atât de arbitrarul termen de "frumuseţe".
El trebuie să înţeleagă ce cauta pacientul şi să ştie ce îi poate oferi, în acelaşi timp să înveţe pacientul să se privească cu alţi ochi, să îşi aprecieze datele naturale, şi mai ales, să nu îşi subordoneze perspectivele exclusiv aspectului fizic.
Comunicarea şi dialogul apropie chirurgul plastic de pacientul său, atât medical cât şi uman. Corecţia chirurgicală, atunci când este bine indicată, practicata şi urmărită, aduce, în majoritatea cazurilor, o senzaţie de bunăstare, care poate merge de la simpla plăcere, până la transformarea radicală a unui individ”, notează Centrul de Diagnostic și Tratament Victor Babeș.
Vezi și: Lentilele heliomate, avantaje. Sunt indicate mai multor categorii de persoane
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...