OMS, sinucideri: un om își pune capăt zilelor la fiecare 40 de secunde

Bărbat îngândurat
Organizația Mondială a Sănătății precizează că la fiecare 40 de secunde un om își pune capăt zilelor. Sinuciderile, adaugă reprezentanții OMS, pot fi prevenite.

OMS, sinucideri. 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an la nivel mondial. Una la fiecare 40 de secunde, arată cifrele  Organizației Mondiale a Sănătății. Din datele OMS mai reiese că rata sinuciderilor la nivel global a cunoscut o scădere în ultimii ani.

Prin aceste cifre date publicității înainte de Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, OMS avertizează asupra situației îngrijorătoare, relatează AFP, Reuters, citate de Agerpres. Reprezentanții OMS mai precizează că doar 38 de ţări dispun în prezent de strategii de prevenire a sinuciderilor. "Fiecare moarte este o tragedie pentru familie, prieteni şi colegi. Cu toate acestea, sinuciderile pot fi prevenite", a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.

Oamenii care decid să-și pună capăt zilelor aleg ca metode spânzurarea, otrăvirea şi împuşcarea. Acestea sunt cele mai frecvente.  OMS a cerut guvernelor să adopte planuri de prevenire care să ajute oamenii să facă faţă stresului şi să reducă accesul la mijloacele de a-şi lua viaţa. Paşii care s-au dovedit a fi eficienţi includ educarea mass-media în ceea ce priveşte relatarea responsabilă a sinuciderilor, construirea în cazul tinerilor a abilităţilor de a face faţă stresului, ajutorarea persoanelor cu risc şi reducerea accesului la pericole, precum pesticidele.

OMS, sinucideri: măsurile unor țări

Reprezentanții OMS susțin că interdicţia pesticidelor în Sri Lanka au redus rata sinuciderilor cu 70% între 1995 şi 2015. În Coreea de Sud, o politică similară a înjumătăţit numărul sinuciderilor între 2011 şi 2013.

În SUA, unde accesul la armele de foc reprezintă un mijloc important de sinucidere, a crescut rata sinuciderilor cu 6%, în perioada respectivă. În această țară, sinuciderea constituie a doua cauză de deces în rândul tinerilor între 15 şi 29 de ani, după accidentele rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel