Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS, sinucideri: un om își pune capăt zilelor la fiecare 40 de secunde
09 sep, 19:46
Organizația Mondială a Sănătății precizează că la fiecare 40 de secunde un om își pune capăt zilelor. Sinuciderile, adaugă reprezentanții OMS, pot fi prevenite.
Bărbat îngândurat

OMS, sinucideri. 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an la nivel mondial. Una la fiecare 40 de secunde, arată cifrele  Organizației Mondiale a Sănătății. Din datele OMS mai reiese că rata sinuciderilor la nivel global a cunoscut o scădere în ultimii ani.

Prin aceste cifre date publicității înainte de Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, OMS avertizează asupra situației îngrijorătoare, relatează AFP, Reuters, citate de Agerpres. Reprezentanții OMS mai precizează că doar 38 de ţări dispun în prezent de strategii de prevenire a sinuciderilor. "Fiecare moarte este o tragedie pentru familie, prieteni şi colegi. Cu toate acestea, sinuciderile pot fi prevenite", a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.

Oamenii care decid să-și pună capăt zilelor aleg ca metode spânzurarea, otrăvirea şi împuşcarea. Acestea sunt cele mai frecvente.  OMS a cerut guvernelor să adopte planuri de prevenire care să ajute oamenii să facă faţă stresului şi să reducă accesul la mijloacele de a-şi lua viaţa. Paşii care s-au dovedit a fi eficienţi includ educarea mass-media în ceea ce priveşte relatarea responsabilă a sinuciderilor, construirea în cazul tinerilor a abilităţilor de a face faţă stresului, ajutorarea persoanelor cu risc şi reducerea accesului la pericole, precum pesticidele.

OMS, sinucideri: măsurile unor țări

Reprezentanții OMS susțin că interdicţia pesticidelor în Sri Lanka au redus rata sinuciderilor cu 70% între 1995 şi 2015. În Coreea de Sud, o politică similară a înjumătăţit numărul sinuciderilor între 2011 şi 2013.

În SUA, unde accesul la armele de foc reprezintă un mijloc important de sinucidere, a crescut rata sinuciderilor cu 6%, în perioada respectivă. În această țară, sinuciderea constituie a doua cauză de deces în rândul tinerilor între 15 şi 29 de ani, după accidentele rutiere.


Ştiri Recomandate

Simptomele deficitului de magneziu la femei
Merișoarele, beneficii nebănuite pentru sănătate
REZIDENȚIAT 2019, protestele continuă. Mesajul oficial al Mediciniștilor
Decese premature: aproximativ 400.000, cauzate de aerul poluat
În stradă, pentru prevenirea violenței asupra femeilor
Seniorii, întâlnire pe tema problemelor medicale specifice vârstei
REZIDENȚIAT 2019. Iași, Craiova și Cluj: Sute de candidați, la PROTESTE
Comentarii