OMS: mai multe cazuri COVID în Europa decât pe orice alt continent al globului

Coronavirus. Foto: Pixabay
Oficialii europeni ai OMS au raportat în ultima săptămână o creștere a cazurilor de COVID pe bătrânul continent față de celelalte continente.

Europa a raportat în săptămâna 8-14 noiembrie o creştere cu 5% a numărului de decese asociate coronavirusului, în timp ce în restul continentelor numărul morţilor s-a menţinut stabil sau a scăzut, relevă cel mai recent raport epidemiologic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat miercuri şi citat de EFE.

La nivel global s-au înregistrat circa 50.000 de decese în ultima săptămână, potrivit notificărilor din partea tuturor ţărilor pe care le primeşte OMS. Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 6% la nivel mondial. Pe regiuni, creşterea a fost de 8% în Europa şi America. Numărul bolnavilor de coronavirus la nivel mondial este de 252 de milioane de persoane în cele 23 de luni trecute de la momentul în care virusul a început să circule intens în China.

În Europa, incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori a fost mult mai ridicată (230) decât în orice altă regiune. În America a fost de 74 de cazuri la 100.000 de locuitori. Ţările care au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiere cu coronavirus în ultima săptămână au fost SUA, Rusia, Germania, Regatul Unit şi Turcia, arată Agerpres.

Oficiali din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au precizat vineri că speră să convoace în curând o ședință pentru a stabili recomandări de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19, adăugând că acestea oferă noi perspective „foarte atractive” pentru tratamentul clinic. Săptămâna trecută, o țară din Europa a autorizat deja Molnupiravir

Marea Britanie a devenit prima țară care a autorizat, la începutul acestei luni, utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19. Este vorba de Molnupiravir, care are indicație pentru tratamentul formelor ușoare-moderate de COVID-19 la adulții cu un test de diagnostic pozitiv SARS-CoV-2 și care au cel puțin un factor de risc pentru evoluția către o formă severă a bolii. Cererile de autorizare depuse de MSD pentru Molnupiravir la alte agenții de reglementare, inclusiv către FDA și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), sunt în evaluare.

Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu răspunsul anti-COVID-19 din cadrul OMS, a precizat că o reuniune a grupului pentru redactarea recomandărilor va lua în considerare pastilele anti-COVID-19 la următoarea ședință, care va avea loc peste trei săptămâni. Un alt oficial al OMS, Mike Ryan, a spus că descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt „foarte, foarte binevenite” adăugând că „un proces minuțios” nu este necesar pentru ca tratamentul să devină disponibil la scară mai largă. „În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut și să poți salva vieți în acest fel este de asemenea foarte plăcut”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel