OMS despre Omicron: trebuie să fim pregătiţi şi precauţi, nu panicaţi

Plămâni. Foto: Pexels
Reprezentanții OMS au declarat vineri, 3 decembrie, că noua variantă COVID, Omicron, este foarte transmisibilă.

Coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat vineri că noua variantă de coronavirus Omicron este foarte transmisibilă, însă oamenii nu ar trebui să intre în panică. Swaminathan a declarat într-un interviu în cadrul conferinţei Reuters Next că omenirea trebuie să pregătească o reacţie corectă şi precaută şi că nu ar trebui să intre în panică din cauza noii variante a virusului SARS-CoV-2.

"Cât de îngrijoraţi ar trebui să fim? Trebuie să fim pregătiţi şi precauţi, nu panicaţi, pentru că ne aflăm într-o situaţie diferită faţă de acum un an", a spus Swaminathan. În ceea ce priveşte apariţia noii variante de coronavirus, ea a afirmat că omenirea este mult mai bine pregătită în prezent, având în vedere dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19 după declanşarea pandemiei.

Rămân multe necunoscute despre varianta Omicron, depistată iniţial în Africa de Sud luna trecută şi detectată de atunci în aproape 30 de ţări. În această perioadă, mai multe regiuni din Europa se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Delta. "Trebuie să aşteptăm, să sperăm că este (o variantă) mai uşoară ... însă este prea devreme pentru a trage concluzii generale despre noua variantă", a adăugat reprezentanta OMS.

OMS a îndemnat ţările să-şi sporească capacităţile de asistenţă medicală şi să-şi vaccineze populaţiile pentru a lupta împotriva unei creşteri a cazurilor de COVID-19 cauzate de varianta Omicron, spunând că restricţiile de călătorie ar putea să ajute omenirea să câştige timp în lupta împotriva noului coronavirus, însă, doar ele în sine, nu reprezintă o soluţie viabilă pentru această problemă de sănătate publică. "Varianta Delta reprezintă 99% din infecţiile din întreaga lume. Această (nouă variantă) ar trebui să fie mai transmisibilă pentru a deveni dominantă la nivel mondial. Este posibil, însă deocamdată nu se poate prezice acest lucru", a mai spus Soumya Swaminathan, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel