OMS, campanie de vaccinare împotriva holerei, în Sudan

Vaccinare
O campanie de vaccinare a demarat Organizația Mondială a Sănătății în sud-vestul Sudanului, pentru a elimina un focar de holeră, apărut în urma inundațiilor din august.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o campanie de vaccinare în două provincii din sud-estul Sudanului pentru a elimina un focar de holeră apărut în urma inundațiilor fulgerătoare care au măturat țara la sfârșitul lunii august.

Declarația de azi a OMS spune că peste 1,6 milioane de persoane, cu vârsta de peste 1 an, vor fi vaccinate în următoarele cinci zile în provinciile Nilul Albastru și Sennar, unde din 8 septembrie au fost raportate 262 de cazuri de suspiciune de holeră și opt decese.

Declarația arată că această campania este rezultatul cooperării dintre ministerul federal al sănătății din Sudan, OMS, UNICEF și alianța globală a vaccinurilor.

Se adaugă că este de așteptat oa doua rundă de vaccinare în patru, până la șase săptămâni pentru a proteja oamenii împotriva holerei cel puțin trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel