OMS, avertisment: sănătatea bebelușilor, afectată de practicile de marketing privind alimentația

Bebeluși, alimentație
OMS, UNICEF și IBFAN avertizează asupra unui aspect extrem de important: practicile de marketing și alimentația bebelușilor.

Un nou raport realizat de OMS, UNICEF și Rețeaua internațională de acțiune pentru alimentația bebelușilor (IBFAN) relevă faptul că, în ciuda eforturilor depuse pentru a stopa practicile dăunătoare de promovare a înlocuitorilor laptelui matern, țările nu reușesc încă să țină părinții la distanță de informațiile eronate.

OMS și UNICEF încurajează femeile să continue să alăpteze pe durata pandemiei, chiar dacă sunt diagnosticate sau suspecte de COVID-19. Datele actuale indică faptul că este puțin probabil ca virusul COVID-19 să se transmită prin alăptare sau prin administrarea cu biberonul a laptelui matern provenind de la o mamă diagnosticată sau suspectă de COVID-19. Beneficiile alăptării sunt mult mai numeroase decât potențialele riscuri pentru sănătate asociate acestui virus. Hrănirea bebelușului cu lapte praf nu este mai sigură.

 

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel