OMS: 120 de milioane de teste rapide COVID pentru țările sărace
28 sep, 23:17
Aproximativ 120 de milioane de teste de depistare rapidă a COVID vor fi disponibile pentru țările cu venituri mici și mijlocii, la un preț de cel mult 5 dolari per unitate, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Teste PCR

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a anunțat că producătorii Abbott și SD Biosensor au încheiat un acord cu Fundația Bill & Melinda Gates pentru ca „120 de milioane de teste noi, portabile și de diagnosticare rapidă a COVID-19 să fie disponibile pentru o perioadă de șase luni”.

El a mai spus într-o conferință de presă organizată la Geneva că prețul acestor teste este în prezent de cel mult 5 dolari, dar se așteaptă ca ele să devină mai ieftine.

„Inițiativa va permite extinderea testării, în special în zonele cu acces dificil, care nu dispun de laboratoare sau de suficient personal instruit pentru realizarea acestor teste. (...) Ele reprezintă un supliment vital pentru capacitatea de testare și sunt deosebit de importante în zonele cu o rată ridicată de transmitere a virusului", a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri