OMBITASVIRUM + PARITAPREVIRUM + RITONAVIRUM - prospect
14 dec 2020 / 18:50

Foto: Pixabay
OMBITASVIRUM + PARITAPREVIRUM + RITONAVIRUM – prospect. Indicații: Tratamentul hepatitei cronice cu virus C (HCC) la adulți, în asociere cu alte medicamente.

OMBITASVIRUM + PARITAPREVIRUM + RITONAVIRUM – prospect:

Denumire comercială: VIEKIRAX

Forma: Comprimate

Acțiune: Viekirax, atunci când este administrat în asociere cu dasabuvir, combină trei medicamente antivirale cu acțiune directă, cu mecanisme distincte de acțiune și profiluri de rezistență care nu se suprapun, pentru a viza VHCul în mai multe etape din ciclul de viață viral. Ombitasvir este un inhibitor al NS5A VHC, care este esențială pentru replicarea virală. Paritaprevir este un inhibitor al proteazei NS3/4A VHC care este necesară pentru clivajul proteolitic al poliproteinei codificată de VHC. Ritonavir nu este activ împotriva VHC, ci este un inhibitor CYP3A care crește expunerea sistemică la substratul CYP3A, paritaprevir.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs, IH severă (Child-Pugh C), utilizarea contraceptivelor care conțin etinilestradiol, asocierea cu medicamentele biotransformate de CYP3A4 și pentru care concentrațiile plasmatice crescute se asociază cu evenimente grave, cum ar fi: alfuzosin, amiodaronă, colchicină, ergotamină, dihidroergotamină, metilergometrină - acid fusidic, lovastatină, simvastatină, atorvastatină, quetiapină, chinidină, sildenafil (atunci când se utilizează în tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare), ticagrelor.

Atenție!: Viekirax nu este recomandat pentru administrare în monoterapie și trebuie utilizat în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul infecției cu virusul hepatitei C. Nu este recomandat pacienților cu insuficiență hepatică moderată (Child-Pugh B).

Reacții Adverse: La asociere cu dasabuvir și/sau ribavirină: greață, oboseală, astenie, anemie, insomnie, prurit, angioedem.

Ştiri Recomandate

Ovulație: 4 simptome surprinzătoare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri