Ochii uscați și problemele pe care le ascund: Asociere semnificativă cu anxietatea și depresia

Ochii uscati - FOTO: Pexel @Wings of Freedom
Ochii uscați și problemele pe care le ascund. Ochiul uscat este sindromul cauzat de deteriorarea funcţiei glandelor care produc lacrimile.

Ochii uscați sunt o afecțiune comună. Prevalența ochilor uscați în întreaga lume variază de la 5% la 34%. Mecanismele sale patogenetice includ hiperosmolaritatea filmului lacrimal și inflamația suprafeței oculare și a glandei lacrimale.

Ochiul uscat este subdivizat clinic în două subtipuri, unul cu secreție lacrimală scăzută și unul cu evaporare crescută la rupere.

Ochii uscați - Cum se face diagnosticarea

Evaluarea diagnostică a afecțiunii ochiului uscat ar trebui să includă un istoric detaliat al pacientului, o examinare amănunțită a lămpii divizate și teste suplimentare, după cum este indicat, arată Naţional Library of Medicine.

Boala ochilor uscați este definită ca o "boală multifactorială a lacrimilor și a suprafeței oculare care duce la simptome de disconfort, tulburări vizuale și instabilitate a filmului lacrimal cu potențială deteriorare a suprafeței oculare. Este însoțită de osmolaritatea crescută a filmului lacrimal și de inflamația subacută a suprafeței oculare".

Testele de diagnosticare sunt necesare pentru a distinge între ochiul uscat, infecții și alergii, care pot prezenta simptome asemănătoare, dar care necesită tratament diferit. Dacă se face un diagnostic clinic incorect și sunt prescrise medicamente antialergice sau antibiotice epiteliotoxice, ochiul uscat se poate agrava. Testele de diagnostic permit pacienților să fie clasificați într-unul dintre cele două subgrupe bazate pe tratament, "cu deficit apos" sau "hiperevaporativ".

Vezi și: Yes Man, "boala" de a spune NU. Problemele care duc la acest comportament și cum vă dăunează asta

Ochii uscați. Educația pacientului, prioritară din cauza bolii

Educația pacientului este importantă și include faptul că ochiul uscat este o boală cronică, iar tratamentul este pe termen lung și poate fi lent pentru a produce efecte. Tratamentul pentru boala de ochi uscat implică o abordare corespunzătoare în funcție de severitatea bolii și trebuie să se ia în considerare și eventualele disfuncții asociate glandei meibomiene, (subclinice) inflamație a suprafeței oculare, și / sau asociate boli sistemice

Ochii uscați se tratează cu lacrimi artificiale

Lacrimile artificiale de diferite tipuri sunt recomandate dacă simptomele sunt ușoare. Igiena capacului este de ajutor în tratamentul ochilor uscați hiperevaporativi, în timp ce dopurile de colagen sau siliciu pot fi utilizate pentru ocluzia parțială a canalelor lacrimale eferente pentru a trata ochiul uscat iposecretor sever.

Beneficiul tratamentului antiinflamator pe termen lung al bolii oculare uscate moderate sau severe cu corticosteroizi sau ciclosporină. Se utilizează, de asemenea, derivați de tetracilină administrați pe cale orală și acizi grași omega-3 sau omega-6.

Tratamentul ochilor uscați a evoluat de la substituția lacrimogenă la un algoritm terapeutic bazat rațional. Cercetările actuale se concentrează pe fiziopatologie, noi tehnici de diagnosticare și terapii noi.

Vezi și: Medicamentul Vectibix, eficient în cancerul de colon. Cercetători: Cea mai lungă supraviețuire raportată vreodată

Simptomele cele mai frecvente ale ochiului uscat

- Roșeață

- Senzație de arsură

- Senzație de corp străin

- Prurit

- Fotofobie

”Boala de ochi uscat are o asociere semnificativă cu tulburarea de anxietate și depresie”, mai notează Naţional Library of Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel