Oboseala cronică? Ar putea fi doar o lipsă de vitamine

Oboseala cronică
Multe persoane se plâng de oboseală cronică, iar asta ar putea fi ca urmare a unui stil de viață stresant. Dar nu ar fi rău nici să verificați cum stați la nivelul de vitamine și minerale.

Lumea se mișcă într-un ritm agitat în aceste zile. Mulți oameni spun că pur și simplu nu au energia de care au nevoie pentru a realiza tot ce au nevoie. Uneori, cauza oboselii este evidentă - de exemplu, trecerea peste gripă sau lipsa somnului. Uneori, deficitul de vitamine face parte din problemă. S-ar putea să merite să-i cereți medicului dumneavoastră să verifice câteva niveluri de vitamine, cum ar fi cele trei pe care le-am enumerat mai jos:

Fier. Anemia apare atunci când nu există suficiente celule roșii din sânge pentru a satisface nevoia organismului de oxigen sau când aceste celule nu au suficientă proteină importantă numită hemoglobină.

Oboseala este de obicei primul semn al anemiei. Un test de sânge pentru a măsura numărul de celule roșii din sânge și cantitatea de hemoglobină vă poate da seama dacă aveți anemie. Primul pas în asigurarea alimentării cu fier a corpului este cu alimente bogate în fier (cum ar fi carnea roșie, ouăle, orezul și fasolea) sau, la recomandarea medicului, suplimente de fier.

Vitamina B12. Corpul dumneavoastră are nevoie de suficientă vitamina B12 pentru a produce globule roșii sănătoase. Deci, o deficiență a acestei vitamine poate provoca și anemie.

Principalele surse de B12 sunt carnea și produsele lactate, astfel încât mulți oameni primesc suficient doar prin dietă.

Cu toate acestea, corpului îi este mai greu să absoarbă B12 pe măsură ce îmbătrânim, iar unele boli (de exemplu, boli inflamatorii intestinale) pot afecta, de asemenea, absorbția.

Mulți vegetarieni și vegani ajung să aibă deficiență de B12, deoarece nu mănâncă carne sau lactate. Când deficiența de B12 este legat de dietă, suplimentele orale și modificările dietetice pentru a crește aportul de B12 sunt de obicei binevenite.

Alte cauze ale deficienței de B12 sunt de obicei tratate cu injecții regulate de vitamina B12.

Vitamina D. Un deficit al acestei vitamine poate afecta rezistența oaselor și a mușchilor. Această vitamină este unică prin faptul că organismul o poate produce atunci când pielea este expusă la lumina soarelui, dar nu există, de asemenea, multe surse naturale de hrană. O puteți găsi în unele tipuri de pește (cum ar fi tonul și somonul) și în produsele fortificate, cum ar fi laptele, sucul de portocale și cerealele pentru micul dejun. Suplimentele sunt un alt mod de a vă asigura că primiți suficientă vitamină D (rețineți că forma D3 este mai ușor de absorbit decât alte forme de vitamina D).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel