Obiceiurile cardiace sănătoase scad riscul apariției hipertensiunii

Inima
O mai bună sănătate a inimii înseamnă un risc mai redus de a dezvolta tensiune arterială crescută la adulții de vârstă mijlocie, susține un studiu.

Un studiu susține că adoptarea unor obiceiuri cardiace sănătoase scade riscul apariției hipertensiunii arteriale la adulții de vârstă mijlocie.

”Tensiunea arterială ridicată se numără printre cele mai frecvente afecțiuni din SUA și contribuie la cea mai mare povară a dizabilității și la cea mai mare reducere a speranței de viață sănătoase în rândul oricărei boli”, spune medicul Timothy B. Plante, autor principal al studiului și asistent profesor în departamentul de medicină de la Larner College of Medicine de la Universitatea din Vermont din Burlington.

Studiul a inclus 2.930 de adulți din rasele caucaziană și de culoare, cu vârsta de 45 de ani și peste. Cercetătorii au examinat asocierea scorurilor LS7 ridicate și scăzute cu riscul de a dezvolta tensiune arterială crescută în decurs de 10 ani. LS7 este o măsură a sănătății cardiovasculare generale a unei persoane și încorporează șapte comportamente cunoscute ale stilului de viață și factori de risc pentru sănătate - indicele de masă corporală; cura de slăbire; fumat; activitate fizică; tensiunea arterială, colesterolul și nivelul zahărului din sânge - într-o singură valoare pentru a estima riscul cardiovascular. Cel mai mare scor LS7 posibil este de 14 și există trei clasamente pentru sănătatea cardiovasculară: 10-14 este ideal; 5-9 este medie; iar 0 la 4 este slabă.

După 9 ani de urmărire, 42% dintre participanți au dezvoltat hipertensiune arterială, potrivit unui comunicat al Asociației Americane a Inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel