Telefonul mobil îngrașă? Concluziile unui studiu

Socializare online
Folosirea telefonului mobil ore întregi nu este sănătoasă și ar duce la obezitate, sugerează un studiu din Columbia.

Greutate, telefon, mobil. Folosirea mai puțină a telefonului mobil ar însemna, conform unui studiu, mai puține kilograme. Cercetătorii de la Universitatea Simon Bolivar din Columbia au făcut o cercetare pe 1.060 de studenți, 700 de tinere și 360 de tineri, din iunie până în decembrie 2018 și au ajuns la concluzia că aceia care și-au folosit telefonul smartphone timp de cinci sau mai multe ore pe zi și-au crescut riscul de obezitate cu 43%.

Studiul a mai arătat că studenții care și-au folosit telefonul smartphone cinci sau mai multe ore pe zi au fost de două ori mai susceptibili să fie mai puțin activi fizic și să consume mai multe băuturi cu zahăr, fast-food, dulciuri și gustări. Însă, subliniază cercetătorii, s-a observat doar o asociere decât o legătură cauzal-efect, informează medicinenet.

"Folosirea prea mult timp în fața smartphone-ului facilitează comportamente sedentare, reduce timpul de activitate fizică, ceea ce mărește riscul de deces prematur, diabet, boli de inimă, diferite tipuri de cancer, disconfort osteoarticular și simptome musculo-scheletice. (...) Rezultatele acestui studiu ne permit să sublinieze una dintre principalele cauze ale obezității fizice, un factor de risc pentru boli cardiovasculare. (...) Am stabilit că timpul în care o persoană este expusă utilizării tehnologiilor - utilizarea prelungită a telefonului mobil - este asociată cu dezvoltarea obezității", a apreciat autorul studiului, Mirary Mantilla-Morron, specialist cardiovascular și de reabilitare vasculară la Simon Bolivar.

Greutate, telefon, mobil. Concluziile studiului au fost prezentate recent la Conferința anuală American College of Cardiology (ACC) din Cartagena, Columbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel