Oase, bărbați, sănătate: ce fel de exerciții fizice ajută?

Sportul este necesar
Oase, bărbați. Experții recomandă mai multe tipuri de exerciții fizice pentru sănătatea oaselor bărbaților.

Oase, bărbați. Medicul Howard LeWine, editor șef al publicației Harvard Men's Health Watch, spune că majoritatea bărbaților au avantajul de a continua să producă testosteron de protecție a oaselor pe tot parcursul vieții, se arată pe health.harvard.edu, site-ul Școlii de Medicină Harvard.

Specialistul subliniază că nivelul hormonului masculin scade odată cu vârsta și poate să nu fie suficient pentru a menține oasele puternice la bătrânețe. Pentru a evita ca oasele bărbaților să devină deveni subțiri, poroase, slabe și susceptibile la fracturi, medicii recomandă mișcare. Însă, care tip de exercițiu este cel mai bun?

Oase, bărbați: ce fel de exerciții fizice

Medicii recomandă activități care stimulează formarea osoasă prin exercitarea unei presiuni asupra oaselor, în special la nivelul șoldurilor și coloanei vertebrale, care sunt locuri comune pentru fracturi. Exemple de exerciții bune de purtare a greutății sunt: mersul pe jos, jogging, urcarea treptelor, drumeții și chiar dansul.

Se mai recomandă un antrenament de rezistență de câteva ori pe săptămână pentru a stimula oasele în încheieturi, brațe și corpul inferior, mai precizează Howard LeWine. Un alt tip de exercițiu care poate construi oase mai puternice este sărirea corzii, care poate fi inclusă în antrenamentul obișnuit ca parte a încălzirii, consideră expertul de la Harvard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel