O salată pe zi te ferește de bolile de inimă: care este SECRETUL

O salată pe zi ar putea avea beneficii mai mari decât s-a crezut. Riscul bolilor de inimă scade semnificativ, cu doar o cană de spanac sau salată pe zi.

Consumul unei singure căni de legume cu frunze verzi pe zi poate reduce riscul bolilor de inimă, sugerează un studiu publicat online de Jurnalul European de Epidemiologie.

Studiul a inclus mai mult de 53.000 de persoane care au participat la studiul „Dieta daneză, cancer și sănătate” pe o perioadă de 23 de ani.

Când a început studiul, vârsta lor medie era de 56 de ani și niciuna nu avea boli de inimă. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe legume bogate în nitrați (în special legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și salata verde) au avut un risc cu 12% până la 26% mai mic de boli cardiovasculare pe parcursul studiului. O ceașcă de verdeață pe zi părea să fie cantitatea optimă, deoarece persoanele care au consumat cantități mai mari nu și-au redus riscul.

Beneficiile pentru inimă poate proveni parțial din tensiunea arterială ușor scăzută, observată la acei participanți.

În timpul digestiei, nitrații din alimente sunt transformați în oxid nitric, un compus care relaxează și lărgește vasele de sânge.

Deși aceste constatări observaționale nu pot dovedi că verdeața scade riscul bolilor de inimă, ele se bazează pe rezultatele studiilor similare.

Sfaturi și metode pentru a menține salata proaspătă mai mult timp

1. Cumpără cele mai verzi salate

Dacă observi că are frunze ofilite sau negre, este un indiciu că salata nu este proaspătă. 

2. Nu-i rupe frunzele

O salată rămâne mai mult timp proaspătă dacă nu o rupi în bucăți. 

Dacă o tai oricum, fă acest lucru cu mâna sau folosint cuțite din ceramică.

3. Usucă foarte bine salata verde cu hârtie de bucătărie

Dcaă o pui udă în frigider după ce ai spălat-o, precedezi total greșit! Acest obicei duce la ofilirea ei sau la putrezire. Prin urmare, este foarte important ca după spălare să o scuturi foarte bine pentru a îndepărta excesul de apă și apoi să o usuci cu prosoape de hârtie de bucătărie.

4. Ține salata verde într-un recipient de plastic sigilat 

O analiză efectuată de Universitatea Santa Catarina (Brazilia), care a evaluat cele mai bune tehnici de conservare a salatei verzi hidroponice, a constatat că doar cele ambalate în recipiente de plastic s-au conservat mai bine , chiar și după 20 de zile de depozitare.

5. Înfășoară salata verde în folie de aluminiu

Un alt sfat este înfășurarea salatei verzi în folie de aluminiu. Mai întâi trebuie să o speli și să o usuci foarte bine, apoi înfășoar-o în folie de aluminiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel