Generația Z și tinerii Millennials...
"Zacusca
Dacă ar trebui să ne alegem un produs care să devină brand de țară, zacusca ar fi aceea. Pe cat de banală ar părea o mâncare de legume coapte și tocate, nu cred să existe 2 rețete la fel, nici ca ingrediente, nici ca gust.
(...) Nu uitați că zacusca nu e un aliment de bază, ci un aperitiv pentru plăcerea gustului.
Plus-uri:
-o mâncare de legume ce poate fi consumată toată iarna, cu beneficiile fitonutrienților vegetali
-legumele sunt coapte în prealabil și apoi fierte- până și ceapa poate fi înăbușită
-sucul de roșii crește absorbția fierului din legume
-borcanele sunt sterilizate prin fierbere și pot fi păstrate mult timp în cămară.
Minus-uri:
-poate deveni o bombă calorică dacă este “fiartă” în ulei
-greu de digerat dacă ceapa este prăjită/ bine rumenită, în loc să fie fiartă înăbușit.
Porția corectă: 4-5 lingurițe, cat să acopere suprafața unei felii de pâine, sau folosită ca “sos” pentru bastonașe de legume (țelină, morcov etc). În cazul în care țineți dietă fără carbohidrați, mâncați zacuscă pe felii de ardei gras sau de castravete.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...