O actriță celebră are cancer pulmonar deși n-a fumat niciodată. 13 Simptome pe care să nu le ignori niciodată

Kathy Griffin. Foto: Instagram / contul peersonal
Kathy Griffin. Foto: Instagram / contul peersonal
Mesajul postat de Kathy Griffin pe contul său de Instagram
Mesajul postat de Kathy Griffin pe contul său de Instagram
  • Kathy Griffin. Foto: Instagram / contul peersonal
  • Mesajul postat de Kathy Griffin pe contul său de Instagram
Celebra actriță americană de comedie Kathy Griffin va fi operată după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul I, deși nu a fumat niciodată. Iată care sunt simptomele cancerului pulmonar

Kathy Griffin, o actriță celebră la Hollywood, în vârstă de 60 de ani, a anunțat pe rețelele de socializare că este „pe punctul de a intra în operație pentru a-mi scoate jumătate din plămânul stâng”.

Ea a spus că medicii sunt „foarte optimiști” și că la ea cancerul nu s-a răspândit dincolo de plămânul stâng.

„Ar trebui să fiu în funcțiune ca de obicei peste o lună sau chiar mai puțin”, a spus vedeta, cunoscută pentru stand-up comedy, emisiunile TV, serialele și comediile în care a jucat.

„Doctorii sunt foarte optimisti, deoarece cancerul este în stadiul I și este localizat în plămânul meu stâng", le-a spus câștigătoarea premiilor Grammy și Emmy fanilor ei.

„Sper că nu va fi nevoie de chimioterapie sau radioterapie după asta și ar trebui să am o funcție pulmonară normală”, a scris ea, conform BBC.

Stadiul I este una dintre primele etape în diagnosticul de cancer și înseamnă că o tumoră este relativ mică și nu s-a răspândit sau nu s-a răspândit mult.

Kathy Griffin spune că a făcut boala în ciuda faptului că nu a fumat niciodată. Între 10% și 20% din cazurile de cancer pulmonar apar la persoanele care nu au fumat, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Fratele lui Griffin, Gary, a murit de cancer în 2014, iar ea și-a pierdut și sora Joyce din cauza bolii, în 2017.

Simptome pe care să nu le ignori niciodată

Din păcate mulți dintre cei diagnosticați cu cancer pulmonar ajung la doctor în stadii avansate ale bolii. Deși simptomele cancerului pulmonar sunt greu de observat, există câteva semne li simptome la care trebuie să fii atent. Iată care sunt acestea: 

1) O tuse persistentă: cel mai frecvent simptom la pacienții cu cancer pulmonar este o tuse persistentă care durează mai mult de 3 săptămâni. Dacă aveți o tuse continuă cu flegmă sângeroasă sau roz, consultați un medic.

2) Respirația sacadată: apare adesea într-un mod pe care abia îl observați. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă vă este greu să respirați în timp ce faceți exercițiile obișnuite, deoarece dificultățile de respirație pot însemna orice, de la emfizem la cancer pulmonar.

3) Pierderea bruscă și majoră în greutate fără să fi ținut dietă: este de obicei legată de cancer, deoarece tumorile consumă energie. Dacă aveți o pierdere bruscă în greutate din motive necunoscute, este mai bine să vă programați la o consultație. 

4) Durerea în corp și în oase: apare pentru că plămânii nu au terminații nervoase, de aceea plămânii nu dor. Cu toate acestea, odată ce tumorile s-au răspândit, simțiți durere peste tot, în coaste, umăr sau spate. Spre deosebire de orice durere normală, durerea de cancer pulmonar nu dispare niciodată, ci doar se înrăutățește.

5) Pneumonie recurentă. Dacă pneumonia continuă să reapară, testele de cancer pulmonar ar trebui să fie obligatorii. De regulă, după recuperarea de după o pneumonie ar trebui să faceți o verificare a plămânilor.

6) Umflarea gâtului și a feței. Când tumorile pulmonare încep să atace vena cavă, gâtul și fața se vor umfla. Mai târziu, brațele și partea superioară a pieptului vor fi afectate. 

7) Oboseala copleșitoare: Cei mai mulți dintre oameni cred că oboseala copleșitoare este un semn al cancerului. Este mai mult decât un sentiment de epuizare, dar un sentiment de greutate chiar și ți-e greu până și să te urci în pat!

8) Slăbiciune musculară: Cancerul pulmonar afectează și mușchii. Șoldurile vor fi prima zonă care va avea de suferit: vă va fi greu să vă ridicați chiar și dintr-un scaun. Odată cu trecerea timpului, lucrurile s evor agrava și vă va fi greu chiar și să deschideți un borcan.

9) Niveluri ridicate de calciu: Cancerul pulmonar perturbă echilibrul mineralelor din organism și provoacă urinare frecventă, constipație și sete excesivă. Este mai bine să vă vizitați medicul dacă aveți aceste simptome.

10) Respirația șuierătoare: este adesea simptomul astmului și al cancerului pulmonar. Este cauzat de presarea aerului expirat împotriva unei tumori în căile respiratorii. Dacă auziți șuierat în timp ce expirați, consultați un medic.

11) O voce răgușită apare atunci când cancerul pulmonar comprimă nervii care leagă corzile vocale de plămâni. Vocea răgușită normală durează de obicei 2 zile, deci dacă durează mai mult de o săptămână, este motiv de îngrijorare.

12) Durere toracică: Când simțiți dureri în piept în timpul respirației profunde, la tuse sau râs, de obicei este un semn rău. Durerea toracică este un semn al cancerului pulmonar avansat, deoarece a invadat oasele de lângă piept.

13) Deformarea degetelor: apare sporadic, dar până la 15% dintre pacienții cu cancer pulmonar au degete deformate. Patul unghei se îngroașă și degetele se umflă, se înroșesc și arată ca niște cârnați mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel