Nucile verzi, benefice pentru sănătatea inimii, au efect anticancerigen. La ce trebuie să fiți atenți înainte de a le consuma

nucile verzi. FOTO: Freepik @user12671927
Nucile verzi sunt bogate în vitamine și minerale, benefice pentru sănătate. La ce trebuie să fiți atenți când consumați nucile verzi.

Toate tipurile de oleaginoase au o mare varietate de beneficii pentru sănătate, însă nucile sunt adesea considerate cele mai sănătoase dintre ele.

La fel ca și nucile uscate, și cele verzi au o multitudine de beneficii, ca urmare a conținutul impresionat de vitamine și minerale.

Nucile verzi, conținut nutrițional

O porție de 30 de grame de nuci verzi conține:

- calorii: 185

- grăsimi: 4g

- proteine: 4g

- carbohidrați: 4g

- fibre: 2g

- zahăr: Mai puțin de 1g.

De asemenea, în aceeași porție de nuci verzi se găsesc cantități importante de vitamine și minerale, printre care:

- calciu: 3% din doza zilnică

- fier: 10%

- folat (B9): 7%

- magneziu: 14%

- potasiu: 5%, notează Plant Based.

Totodată, nucile verzi sunt bogate în vitamina C, vitamina E, ambele cu acțiune antioxidantă, dar și vitamine din complexul B-urilor (tiamina - B1, riboflavina - B2, niacina - B3 și biotina - B8).

Vezi și: Tusea cronică, simptome, cauze și tratament. Care este legătura cu bolile de inimă sau refluxul gastroesofagian

Nucile verzi, beneficii

Nucile verzi, la fel ca și alte fructe oleaginoase, au multiple beneficii pentru sănătate.

Antioxidante, cu efect anticancerigen

Astfel, în baza conținutului de vitamine și minerale cu rol antioxidant, care reduc efectul dăunător al radicalilor liberi, nucile verzi previn apariția bolilor cronice, precum cancerul sau insuficiența cardiacă, arată Holy Peas.

Ceea ce diferențiază cu adevărat nucile verzi de cele mature sunt taninurile, care sunt responsabile cu aroma amară a nucilor necoapte.

De altfel există o dezbatere cu privire la efectele negative ala taninurilor. În timp ce unele taninuri pot funcționa ca antioxidanți, acestea ar putea, de asemenea, să inhibe absorbția anumitor nutrienți în organism, mai notează Plant Based.

Taninurile sunt în primul rând ceea ce oferă nucilor verzi aroma lor unică și le face ideale pentru anumite preparate, cum ar fi murarea sau fermentarea.

Bun în tratamentele dermatologice

Tot datorită conținutului de taninuri, nucile verzi sunt bune pentru tratamentul unor afecțiuni dermatologice, precum acnee, eczeme, piodermite, ulcerații sau alopecie, atât în administrea externă (ceaiuri și băi), cât și pe cale internă (adjuvant), arată lucrarea Plante medicinale de la A la Z.

Ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor dermatologice se recomandă ceaiul din frunze de nuc (1,5 grame de frunze uscate peste care s-a pus o cană de apă, dusă până în punctul de fierbere și filtrare după 3-5 minute). Se indică 1-3 cești de ceai pe zi.

Scad colesterolul și protejează inima

Nucile verzi sunt bogate în grăsimi bune, grăsimi polinesaturate, având și o cantitate mare de acizi grași Omega 3.

Studiile au arătat că un consum de nuci, uscate sau verzi, poate ajuta la scăderea colesterolului LDL, colesterolul ”rău”, în special, dar și la scăderea colesterolului în general.

Colesterolul poate forma plăci în interiorul arterelor, dar consumul de nuci poate ajuta la menținerea sănătății pereților arterelor.

De asemenea, s-a demonstrat că nucile ușurează tipul de inflamație care duce la boli de inimă și pot ajuta la scăderea șanselor de formare a unui cheag de sânge care ar putea provoca un atac de cord.

Două studii mari au constatat că cinci porții de nuci pe săptămână pot reduce riscul de boli de inimă cu până la 50%, arată WebMD.

Iar studiile timpurii arată că nucile pot reduce șansele de apariție a unor tipuri de cancer. Acestea au un tip de acid numit acid elagic, care se găsește și în nuci pecan.

Bacteriile din stomacul și intestinele dumneavoastră transformă acest acid în compuși cu putere antioxidantă, care ar putea ajuta la îndepărtarea cancerului. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță.

Nucile verzi, precauții

Consumul de nuci, atât mature, cât și verzi, este perfect sigur pentru majoritatea oamenilor, însă există anumite precauții în privința consumului, în special în rândul celor care sunt alergici la nuci.

De asemenea, este nevoie de precauție și în cazul celor cu tulburări ale glandei tiroide, având în vedere că nucile verzi conțin niveluri ridicate de iod.

Astfel, persoanele care au un exces de iod în organism ar trebui să le evite.

Iodul este un mineral esențial pentru funcționarea glandei tiroide, iar hipotiroidismul este cea mai frecventă patologie tiroidiană.

Au existat, de asemenea, unele sugestii conform cărora nucile verzi ar putea avea un impact negativ asupra celor care suferă de gastrită. Așadar, cel mai bine ar fi să verificați cu gastroenterologul dumneavoastră dacă puteți consuma acest aliment în siguranță.

În concluzie, puteți mânca nuci verzi, dar fiți atenți când vine vorba de nivelul de iod și de problemele stomacale severe.

Nucile verzi, mod de consum

Nucile verzi sunt cel mai des utilizate în prepararea dulceții de nuci, dar pot fi consumate și ca atare, dacă treceți peste gustul ușor amărui dat de conținutul de iod.

De asemenea, se pot pune la macerat, cu zahăr sau cu miere, și obține un suc, care apoi se poate bea cu apă minerală ori combina cu alcool și astfel ați obținut o băutură asemănătoare vișinatei.

În unele zone se pot pune la murat, în oțet, iar condimentele pe care le puteți folosi includ ghimbirul, sarea, piperul, usturoiul și hreanul. În mod tradițional, nucile murate sunt folosite ca adaos la mâncărurile cu carne, brânză și alte produse de origine animală.

Vezi și: Cancerul de cap și gât, cauzat de igiena orală precară. Fejer, avertisment: În România o persoană cheltuie în jur de 5% pentru menținerea sănătății orale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel