Nu mai luați medicamente cu suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. Bogdan Georgescu, avertisment: A fost demonstrat CLAR

Nu mai luați medicamente cu suc de grapefruit sau ceai de sunătoare - Foto: Freepick @chamillewhit @KamranAydinov
EXCLUSIV
Bogdan Georgescu, medic oncolog, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește sucul de grapefuit și ceaiul de sunătoare.

"Am auzit că se recomandă unor pacienți care iau citostatice să nu consume citrice pentru că ar crește diureza și se alimină mai repede aceste substanțe", a spus Val Vâlcu.

"Într-adevăr, niște interacțiuni la nivel de absorbție care au fost demonstrate foarte clar în ceea ce privește sucul de grapefruit. Sunt anumite medicamente în care este total contraindicat să consumi suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. 

Sunt medicamente extrem de potente, extrem de eficiente oncologic, de ultimă generație, a căror biodisponibilitate absorbție scade cu 30% - 40% după administrarea unui simplu ceai de sunătoare. 

E vorba de comprimate și vorbim de terapiile care se administrează pe cale orală", a declarat Bogdan Georgescu, specialist oncolog la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

"Chiar dacă se bea ceaiul la 2, 3 , 5 ore de la înghițirea pastilei?", a întrebat Val Vâlcu.

"În principiu, consumul acestor băuturi trebuie evitat. Având în vedere că medicamentul se ia de 2 sau 3 ori pe zi e greu de manevrat", a subliniat medicul Bogdan Georgescu.

De ce să nu iei medicamente cu suc de grapefuit sau ceai de sunătoare

 

Și medicul nutriționist Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește sucul de grapefuit asociat cu medicamentele și a explicat de ce nu e bine să le asociem.

"Nu luați medicamente cu suc de grepfrut.

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză).

Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram acum ceva timp.

VEZI ȘI:

Sindromul de anorexie cașexie. Cancerele care afectează pofta de mâncare. Georgescu: Carnea se topește și se transformă în apă. Tumora dă o adevărată FURTUNĂ metabolică

"Să fiți pregătiți pentru tot felul de catastrofe și provocări!" Profesor, dezvăluiri halucinante: E o înfrângere totală! Boală de proporții devastatoare și catastrofale

Dieta anti-cancer. Adevărul despre pătrunjel și sucul de plante în cancer. Georgescu: E ca și cum pui apă peste un jar aprins

Avalanșă de cazuri extrem de avansate de cancer. Primul SEMN al cancerului. Georgescu: Cu cât se vede mai mult, cu atât șansa ta de supraviețuire e mai mică. E trist, dar adevărat!

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel