Nu lăsați stresul Sărbătorilor să vă agraveze alergiile, astmul

Sărbătorile de iarnă nu trebuie să fie un calvar pentru cei cu alergii sau astm
Dacă reduci stresul din perioada Sărbătorilor de Iarnă ai șanse mari să scadă și riscul de declanșare a alergiilor și astmului, care ți-ar putea strica petrecerea și vacanța. Sfaturi date de medici pentru Sărbători distractive: 

Sărbătorile și stresul merg mână în mână. Dar ce ar fi dacă ați putea reduce stresul general care vine la pachet cu astfel de evenimente inerente?

Cum îți faci Sărbătorile ... sănătoase!

Stresul, a fost dovedit deja, poate declanșa anumite afecțiuni. „Studiile arată că stresul poate provoca o serie de efecte negative asupra sănătății, inclusiv provocarea mai multor simptome pentru alergii și pentru astm bronșic", explică dr. Todd Mahr, președinte al Colegiului American de Alergie, astm bronșic și imunologie.

Este logic ca, dacă doriți să vă faceți Sărbătorile distractive și mai puțin provocatoare, să vă concentrați asupra modului în care să aduceți pacea și sănătatea în gospodăriile dumneavoastră", a adăugat Mahr într-un comunicat de presă al Colegiului.

Colegiul oferă câteva sfaturi pentru a controla astmul și simptomele alergiei în timpul Sărbătorilor de iarnă. Iată care sut acestea:

Ce să faci ca să-ți fie bine

- Exercițiile fizice pot ajuta la reducerea stresului, dar exercițiile pe frig pot agrava simptomele astmului. Dacă aveți simptome cum ar fi tusea, respirația șuierătoare, senzația de strângere în piept sau dificultatea de respirație atunci când vă faceți exerciții fizice în aer liber, la frig, este posibil să aveți astm bronșic nediagnosticat.

- Dacă aveți astm, încălziți-vă câteva exerciții blânde timp de aproximativ 15 minute înainte de a începe exercițiile fizice mai intense. Acoperiți-vă gura și nasul cu o eșarfă sau o mască de față atunci când vă faceți exerciții în aer liber. Luați medicamentele recomandate pentru astm.

- O altă opțiune este să vă mutați antrenamentele în interior atunci când temperatura exterioară scade sub cea de îngheț (0 grade).

- Lumânările parfumate și focul aprins în sobe și șeminee or fi romantice și de sezon, dar pot declanșa alergii și simptome de astm. Luați în considerare lămpi fără flacără și un șemineu electric.

- Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei aveți alergii alimentare, ar fi mai bine să vă oferiți să fiți gazdă pentru petrecerile din vacanța de iarnă. În acest fel, puteți controla ingredientele din felurile de mâncare.

- Luați toate măsurile ca să evitați să faceți gripă. Faceți vaccinul contra gripei și spălați-vă pe mâini înainte să le duceți la gură, nas sau ochi, mai ales după ce ați atins obiecte pe care le atinge toată lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel