Anxietatea nu doar că îți afectează...
Unde poți arunca uleiul uzat? Descoperă toate sfaturile și trucurile pentru a scăpa de acest ulei într-un mod sigur și pentru a avea grijă de mediu.
De multe ori rămâne o cantitate semnificativă de ulei în tigaie după ce ai prăjit unele alimente și nu știi ce să faci cu el. Evită să torni uleiul în scurgerea chiuvetei sau direct în gunoi.
Este esențial să știi cum să colectezi corect uleiul de prăjit. Nu trebuie să-l arunci nici în toaletă, nici în chiuvetă. Într-adevăr, dacă o faci, riscul este foarte mare.
Pliculețele cu silica gel valorează cât aurul. De ce să nu le mai arunci NICIODATĂ
Una dintre cele mai comune obiceiuri ale gospodinelor este să arunce uleiului uzat în canalul de scurgere al chiuvetei. Cu toate acestea, uleiul este foarte poluant. Poate forma un strat la suprafața apei care împiedică trecerea aerului. Stațiile de epurare pot trata deșeurile solide, dar nu și lichide.
Acesta este motivul pentru care nu este recomandat să arunci uleiul uzat în chiuvetă. Un singur litru de ulei poate contamina până la o mie de litri de apă.
Curăță frigiderul în câteva secunde cu trucul magic al foliei alimentare
Pe lângă consecințele asupra mediului, aruncarea uleiului în chiuvetă sau toaletă poate cauza probleme la instalații sanitare. Uleiul tinde să adere, să se solidifice și înfunde țevile.
Gospodinele cu experiență pun bicarbonat de sodiu pe grăsimea rămasă după prăjire. Apoi folosesc o spatulă de lemn pentru a colecta reziduul, pe care îl transferă pe hârtie de pergament. Ulterior, hârtia ajunge în coșul de gunoi.
Dacă ți-a rămas o cantitate mică de ulei, poți să o aduni cu un prosop de hârtie și să-l arunci într-un coș de gunoi. Dacă ai o cantitate mare de ulei și plănuiești să prăjești ceva următoarele zile, adună uleiul într-un recipient.
Aspiratorul miroase urât? Iată un truc ingenios care va rezolva problema
Uleiul uzat protejează lemnul. Uleiul de prăjit filtrat este un protector excelent pentru mobilierul si obiectele din lemn, fie în interior, fie din exterior. Cu toate acestea, se recomandă utilizarea uleiul pentru mobila din curte sau gradină, mai ales când vine vorba despre ulei de măsline, datorită mirosului său puternic.
În cazul mobilierului de exterior sau de grădină, este indicat să reînnoiești aplicarea uleiului la fiecare șase luni, deoarece soarele, poate deteriora lemnul. Este interzis să arunci uleiul uzat în grădină, deoarece pe termen lung, acest teren va rămâne infertil și, prin urmare, vei distruge un ecosistem.
Pe lângă posibilitatea folosirii uleiului uzat la mobilierul din lemn, sunt și alte moduri de a-l folosi.
Unge balamalele. La un moment dat, toate tipurile de balamale pot avea nevoie de o lubrifiere ușoară pentru a reduce frecarea. Fie că este vorba despre o ușă expusă la aer și umiditate excesivă sau o yală broască blocată, aplică uleiul uzat cu o seringă și problema va dispărea.
Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată
Fă săpun. Pentru a face săpun din uleiul uzat, este necesar să filtrezi uleiul pentru a îndepărta orice particule. Apoi, amestecă-l cu sodă caustică, apă și uleiuri esențiale pentru a-i conferi un parfum plăcut. Acest pas se poate face cu o pâlnie și o plasă fină pentru a reține părțile solide.
Este recomandat să porți mănuși și ochelari de protecție. De asemenea, este important să ai răbdare, deoarece săpunul se usucă într-o lună. Acest truc face săpun versatil pentru o varietate de utilizări, cum ar fi spălatul rufelor și curățarea mâinilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...