Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul vaccin contra Ebola, administrat din noiembrie în Congo
13 oct, 18:22
Utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola este planificată pentru luna noiembrie în trei provincii din estul Republicii Democrate Congo (RDC) pentru eradicarea epidemiei care a făcut peste 2.100 de morți, a declarat duminică o sursă medicală congoleză.
Vaccin

„Este timpul să utilizăm noul vaccin Ad26-ZEBOV-GP, fabricat de filiala belgiană a Johnson & Johnson. În jurul datei de 18 octombrie, vaccinul va sosi la Goma (provincia Kivu de Nord) și vaccinarea va începe la începutul lunii noiembrie", a declarat pentru AFP, dr. Jean-Jacques Muyembe, care conduce măsurile de combatere a epidemiei de Ebola în RD Congo.

„Există deja două comune care au fost alese, Majingo și Kahembe, deoarece în una dintre ele există mulți cetățeni din Beni, Butembo (Kivu de Nord, est) ... Deci este o zonă cu risc", a explicat dr. Muyembe. Aceste două zone au fost considerate epicentre ale epidemiei.

„Vom extinde această vaccinare la micii comercianți care merg deseori în Rwanda pentru a ne proteja vecinii", a adăugat el, adăugând că „dacă campania va funcționa bine, vom extinde vaccinarea în Kivu de Sud (est) și Ituri (nord-est)".

Laboratorul belgian va trimite un lot de 200.000 de doze în Rwanda vecină și 500.000 de doze în RD Congo, a spus medicul care s-a declarat mulțumit de faptul că „epidemia este acum limitată în nord, în Ituri", notează Agerpres.

De la începerea campaniei de vaccinare, pe 8 august 2018, 237.165 de persoane au fost vaccinate. Singurul vaccin utilizat a fost VSV-ZEBOV-GF, fabricat de grupul farmaceutic Merck, potrivit buletinului zilnic publicat sâmbătă de autorități.

Fostul ministru congolez al sănătății, acuzat de deturnare de fonduri, dr. Oly Ilunga, s-a opus folosirii acestui al doilea vaccin. În scrisoarea de demisie, Ilunga a acuzat „actori care au demonstrat o lipsă clară de etică" prin dorința de a introduce acest vaccin în țară, fără a oferi detalii suplimentare.

„Vaccinul Johnson & Johnson prezintă cele mai multe date din punct de vedere științific", a spus dr. Muyembe, care a preluat conducerea luptei împotriva Ebola în RD Congo la 20 iulie.


Ştiri Recomandate

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici
Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste
Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent
Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate
Colangita biliară primitivă, dezbatere în direct la DC Medical
Mai multe antibiotice orale, mai mare riscul de Parkinson
Coșmaruri, 7 declanșatoare comune pentru visele urâte
Comentarii