Noul manager al Spitalului Județean Timișoara vrea reînființarea bucătăriei

Spitalul Județean de Urgență Timișoara. Foto: SCJUPBT
Noua conducere a Spitalului Județean Timișoara intenționeze să reînființeze bucătăria în cadrul unității medicale.

Spital, bucătărie. Noul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, pentru AGERPRES, că doreşte reînfiinţarea bucătăriei în cadrul unităţii, pentru ca mâncarea să ajungă caldă la pacienţii internaţi, în cel mult o jumătate de oră de la preparare, după ce serviciul a fost externalizat către o firmă privată, în anul 2006. El spune că nu are obiecţii la adresa firmei de catering privind calitatea meniului, dar vrea suplimentar să le creeze pacienţilor şi personalului abonat la viitoarea cantină un spaţiu de relaxare şi de socializare antistres.

"Fiind vorba despre un spital cu peste 400 de paturi, doresc să readuc cantina în spital, aşa mi se pare normal, ca mâncarea să fie preparată în spital. Asta nu exclude posibilitatea de a fi tot o firmă de catering, nu neapărat să angajăm din nou personal, ci tot o firmă profesionistă, dar care să gătească hrana aici, să avem un spaţiu atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, infirmiere, asistente, care să poată să şi socializeze în timpul mesei. Avantajul va fi că mâncarea este pregătită şi servită chiar şi în mai puţin de 30 de minute, angajaţii au loc de socializare şi destresare. Este un lucru pe care mi-l doresc şi care este apreciat de toţi, de la pacienţi la medici. În toate spitalele moderne din Occident şi din SUA este un astfel de loc în spital", a afirmat Raul Pătraşcu, potrivit Agerpres.

Spital, bucătărie. Ce mănâncă managerul

El a explicat că, potrivit protocolului încheiat cu firma de catering, zilnic soseşte la spital câte o porţie în plus, gratuit, inclusiv din meniurile dietetice, aleasă aleatoriu, pe care el o degustă. Raul Pătraşcu a dezvăluit că meniul său preferat este şniţelul din carne de pui cu piure de cartofi şi varza călită, dar nu a mai ajuns la aceste "bunătăţi" de peste două săptămâni, întrucât nu el este cel care alege meniul supus testării. Toate meniurile au la bază recomandările nutriţionale ale medicilor spitalului.

"Eu mănânc zilnic la prânz aceeaşi mâncare pe care o servesc pacienţii. O fac tocmai ca să testez calitatea mâncării care ajunge pe masa pacienţilor. Porţia aceea este prinsă în protocol. Dar este aşa de bună, încât chiar dacă ar trebui plătită, aş plăti-o. (...). Avem o procedură foarte clară, respectăm normativele Ministerului Sănătăţii şi anume că hrana trebuie preparată cu cel mult 30 de minute înainte de a ajunge la pacienţi; ea vine proaspătă şi caldă, în caserole de unică folosinţă, sigilate. Sunt mulţumit cu calitatea mâncării, personal nu am avut probleme şi nu am avut plângeri din spital", a detaliat Raul Pătraşcu.

În vara anului 2006, conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a externalizat serviciile de cantină din cadrul instituţiei, activitatea fiind preluată de o firmă particulară. Conducerea de atunci spunea că soluţia este mai avantajoasă, iar meniul, mai bun. Pentru amenajarea bucătăriei instituţiei, la standarde europene, investiţia necesară se ridică la aproximativ 700.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel