Nouă cadre medicale de la Oncologie, pozitive la COVID-19: care este starea lor

Spitalul Județean din Baie Mare   Facebook Spitalul Județean Baia Mare
Nouă cadre medicale de la secția Oncologie a SJU Baia Mare sunt infectate cu noul coronavirus. Întregul personal este testat.

Nouă cadre medicale – asisteți, infirmieri și brancardieri – de la secția Oncologie a spitlaului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Niciunul dintre cei șase medici anhgajați la această secție nu au fost infectați. 
Comitetul Județean pentru Situații de urgență (CJSU) Maramureș arată că a fost testat întregul personal. „S-a procedat la testarea întregului personal, 42 de cadre medicale. Dintre acestea  niciun medic din cei șase care își desfășoară activitatea în cadrul secției de oncologie nu este pozitiv. În secția de oncologie sunt internați 43 de pacienți care au fost testați și se așteaptă primirea rezultatelor de laborator. Toate cele nouă cadre medicale sunt asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament. S-a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru a efectua verificări cu privire la respectarea normelor de protecția muncii în spital. Reiterăm, având în vedere creșterea numărului de cazuri în județ, solicitarea către  cetățeni de  a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru”, arată CJSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel