Mâncărimea la axile poate fi un...
Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunucat d epresă că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Cehe, noile condiţii intrând în vigoare începând cu data de 30 ianuarie 2021 şi aplicându-se până la 14 februarie 2021, orele 23:59.
Începând cu data de 30 ianuarie 2021, sunt interzise toate călătoriile neesenţiale în Republica Cehă pentru cetăţenii străini, independent de clasificarea statelor de provenienţă în funcţie de nivelul de risc de infecţie (roşu, portocaliu, verde). Prin excepţie, cetăţenii străini (inclusiv cetăţenii români) pot intra în continuare pe teritoriul Republicii Cehe pentru motive întemeiate, respectiv:
- întoarcerea la reşedinţă;
- relaţii de muncă;
- studii;
- raţiuni familiale.
Astfel, sunt excluse călătoriile în scop turistic. Pentru aplicarea măsurilor s-au instituit controale ale Poliţiei, prin sondaj, la punctele de frontieră, inclusiv cu Slovacia.
Aşadar, cetăţenii români pot călători în Republica Cehă doar în condiţiile prezentate mai sus.
Totodată, MAE reaminteşte că persoanele care sosesc în Republica Cehă, inclusiv din România, trebuie să completeze în prealabil Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz, şi să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat şi în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunţarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh.
Sunt exceptate de la obligaţia de a completa Formularul de Localizare şi de a prezenta testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 persoanele care călătoresc în Republica Cehă, inclusiv din România, pentru cel mult 24 ore, inclusiv în scop de tranzit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Mâncărimea la axile poate fi un...
Un studiu recent sugerează o legătură...
Activitatea fizică zilnică,...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Află mai multe despre acest compus...
Autodiagnosticarea pe internet poate...