Noi doze de la vaccinul Johnson&Johnson au sosit în țară
28 apr 2021, 12:04

Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Circa 48.000 de doze din vaccinul Johnson&Johnson au ajuns miercuri, 28 aprilie, în România.

O nouă tranșă de vaccinuri împotriva infecției COVID au sosit miercuri, 28 aprilie, în țară. Este vorba de circa 48.000 de doze produse ce compania farmaceutică Johnson&Johnson. Acesta vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale. Potrivit unui comunicat, Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Prima tranșă de doze Janssen a ajuns în țară pe 14 aprilie. Acest vaccin va fi utilizat pentru imunizare de către cadrele medicale din centrele/echipele mobile de vaccinare și medicii de familie din 4 mai.

Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze, se arată în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?