Nicotină, ardei și boala Parkinson, legătură incredibilă

Sănătatea creierului
Boala Parkinson, caracterizată prin inflamație, mușchi rigizi, tremur, se situează pe locul al doilea printre cele mai frecvente boli neurodegenerative la persoanele în vârstă.

Studiile recente arată că unele alimente pot ajuta la reducerea simptomelor bolii Parkinson, în timp ce alte alimente pot schimba factorii care cauzează neurodegenerarea și progresia bolii.

Nicotina din legume, efecte benefice


Consumul de legume, cum ar fi roșii, vinete și, în special, ardei, are potențial de protecție; una dintre substanțele fitochimice conținute de astfel de legume este nicotina, care pare a fi agentul care conferă efecte neuroprotective.

Una dintre cele mai convingătoare afirmații dintr-un studiu publicat în 2014 este că, în ceea ce privește boala Parkinson, "un număr tot mai mare de dovezi sugerează că nutriția poate juca un rol important".

Parkinson, boala fără tratament


Boala Parkinson este o boală progresivă neurodegenerativă care se dezvoltă de obicei la vârstnici. Boala se numește idiopatică, făcând referire la afecțiuni care apar în mod spontan și fără nicio cauză cunoscută. În prezent, nu are nici un tratament, unul dintre motivele pentru care prevenirea este esențială.

Fundația Michael J. Fox descrie Parkinson ca o tulburare neurologică cronică, degenerativă, care afectează 1% din populație. Acești indivizi au de obicei o medie de 60 de ani, dar unii au fost diagnosticați la vârsta de 40 de ani și chiar mai tineri.

Ce fac nicotina și ardeii cu Parkinson?


Un alt studiu efectuat la Departamentul de Științe a Sănătății Ocupaționale din cadrul Universității din Seattle a raportat rezultate interesante în ceea ce privește asocierea dintre boala Parkinson și ardei: Consumul de ardei a funcționat ca o protecție, mai ales dacă subiecții studiului nu au fumat niciodată sau au fumat mai puțin de 10 ani.

Nicotina este dependența de substanțe fitochimice din tutun, derivată din plante din speciile Nicotiana din familia Solanaceae. Alte specii din această familie includ Capsicum și Solanum, ale căror fructe și tuberculi comestibili includ ardei, roșii, cartofi și vinete. Toate conțin nicotină.

Deci, nicotina este un compus găsit în familia legumelor, cum sunt roșiile, cartofii, vinetele și ardeii. Este important de reținut că nicotina din aceste alimente este în cantitate neglijabilă în comparație cu cea din țigări, subliniază studiul.

Pentru a analiza cu atenție ce factori au dus la neuroprotectivitatea ardeilor, cercetătorii au utilizat în jur de 500 de pacienți nou diagnosticați cu Parkinson împreună cu alte 650 de persoane care nu au avut tulburarea, în zona Seattle.

Oamenii de știință au luat în calcul cantitatea de tutun, o gamă largă de alimente (broccoli, cartofi dulci, castraveți, mazăre, ardei, ceapă), metode de gătit și cantitatea consumată, precum și rasa / etnia, alte boli, sexul și vârsta.

La sfârșitul studiului, cercetătorii au concluzionat că niciun alt aliment nu a avut o relație pozitivă mai mare cum au avut-o ardeii.

Consumul de ardei, de două până la patru ori pe săptămână, are efecte incredibile împotriva bolii Parkinson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel