Nici pisicile nu scapă de COVID-19. Două cazuri în New York

Pisicile înțeleg când sunt strigate pe numele lor  FOTO: pexels.com
Două pisici din New York au fost depistate pozitiv cu COVID-19. La grădina zoologică din metropola amintită sunt infectați și opt lei și tigri.

Două pisici din zone diferite ale metropolei New York au fost testate după ce au prezentat simptome respiratorii, potrivit agențiilor, și au COVID-19. La fel ca opt lei și tigri infectați la o grădină zoologică din New York. Un veterinar a testat prima pisică din casă după ce a prezentat semne respiratorii ușoare, dar niciunul dintre oamenii din gospodăria sa nu a fost confirmat să aibă virusul. Este posibil, au spus oficialii, că pisica a fost infectată de cineva din afara casei. Cineva din casă, cu simptome ușoare sau fără simptome, ar fi putut transmite virusul. Cea de-a doua pisică, într-o zonă separată din New York, a fost testată și după ce a prezentat semne de boală respiratorie. Proprietarul acelei pisici a fost pozitiv pentru Covid-19 înainte ca pisica să se îmbolnăvească, dar o altă pisică din gospodărie nu a arătat semne de boală, arată CNN.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialist al bolii infecțioase din SUA, susține că „nu există nicio dovadă pe care am văzut-o, din punct de vedere epidemiologic, că animalele de companie pot transmite boala în gospodărie".

Însă, CDC recomandă ca oamenii să limiteze interacțiunile dintre animalele de companie și persoanele sau animalele din afara gospodăriei. Aceștia sfătuiesc oamenii să-și țină în case pisicile, iar câinii să fie plimbați la lesă, menținând cel puțin șase metri față de alte persoane și animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel