Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Neversea, prima zi: 6 persoane duse la spital și 285 tratate la punctele de prim ajutor anunță ISU
05 iul 2019 / 10:51
Prima zi a festivalului Neversea desfășurat la malul mării nu a fost lipsită de incidente. 6 persoane au fost transportate la spital, iar alte 285 au fost tratate la punctele de prim ajutor de pe plaja de la Constanța. 
Bilanțul după prima zi de festival Neversea. Foto: Cătălin Chivulescu

În prima zi a festivalului NEVERSEA, au asigurat măsuri specifice pe pentru un climat de siguranță al participanților 102 pompieri, paramedici SMURD şi voluntari ISU, în trei Puncte de Prim Ajutor (PPA) și două Posturi Medicale Avansate (PMA) cu 3 șenilate, 3 autospeciale transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități.

Astfel, după prima noapte, un număr de 216 adulți și 75 minori (291 în total) au avut nevoie de asistență medicală care le-a fost acordată la punctele de Prim Ajutor Medical şi la Posturile Medicale Avansate montate pe plajă, în jurul zonei unde se desfășoară festivalul. Dintre cele 291 de persoane tratate, 6 au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite, notează Constanta100%.

Persoanele tratate la punctele de prim ajutor au avut diverse afecțiuni medicale, precum insolație, zgârieturi, mici traumatisme, în general, provocate de la căderi de la înălțime sau de la același nivel, mai arată sursa citată.


Ştiri Recomandate

LASIK - când e utilă intervenția de corectare a vederii
Mărturiile unui medic care s-a vindecat de COVID-19: încă se reface la trei luni de la vindecare
Probioticele. Cinci beneficii esențiale pentru sănătate
Fostul senator Dan Tătaru, mort de COVID-19: avea 51 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri