Nelu Tătaru: prima tranșă de vaccin COVID-19, posibil în decembrie. Cine vor fi primii vaccinați

Vaccin. Foto: Pixabay
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus astăzi, la o conferință, că o primă tranșă de vaccin împotriva noului coronavirus și COVID-19 ar putea să ajungă în România la sfârșitul lunii decembrie. 

Prima categorie care va beneficia de un vaccin contra noului coronavirus și a COVID-19 urmează să fie personalul medical, a spus Nelu Tătaru, la o conferință. 

„Se discută (...) de un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuții cu comunitatea europeană, suntem angrenați, avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă. (...) Este o luptă grea, este o luptă dramatică. (...) Lumea trebuie să înțeleagă că acele restricții pe care le impunem acum vor merge și două-trei săptămâni după ce numărul cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem limita ceea ce se întâmplă în acest moment. (...) Am pregătit și unități sanitare în care să putem trata separat pacienți cu gripă și pacienți cu infecție SARS-CoV-2", a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel