Nelu Tătaru: prima tranșă de vaccin COVID-19, posibil în decembrie. Cine vor fi primii vaccinați
27 oct, 11:59
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus astăzi, la o conferință, că o primă tranșă de vaccin împotriva noului coronavirus și COVID-19 ar putea să ajungă în România la sfârșitul lunii decembrie. 
Vaccin. Foto: Pixabay

Prima categorie care va beneficia de un vaccin contra noului coronavirus și a COVID-19 urmează să fie personalul medical, a spus Nelu Tătaru, la o conferință. 

„Se discută (...) de un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuții cu comunitatea europeană, suntem angrenați, avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă. (...) Este o luptă grea, este o luptă dramatică. (...) Lumea trebuie să înțeleagă că acele restricții pe care le impunem acum vor merge și două-trei săptămâni după ce numărul cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem limita ceea ce se întâmplă în acest moment. (...) Am pregătit și unități sanitare în care să putem trata separat pacienți cu gripă și pacienți cu infecție SARS-CoV-2", a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.


Ştiri Recomandate

Sistemul de penalizare pentru medicii de familie, cum va fi modificat. Ultima informație de la Guvern


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri