Nelu Tătaru: infecția cu coronavirus va afecta populația pentru doi ani

Nelu Tătaru   Foto: arhivă personală
Infecția cu coronavirus va avea afecta populația României și în următorii doi ani, a arătat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Potrivit lui, după pandemie, vor urma epidemii sezoniere.

Ministrul Săntății a declarat că infecția cu coronavirus va afecta populația pentru aproximativ doi ani și că vor ai urma i alte epidemii sezoniere, dar de amploare mai mică. „După experiența pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că o pandemie a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Așa va fi și în acest caz. Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani. Având în vedere prima curbă, putem evalua și ce se va întâmpla în următorii doi ani. Nu avem un tratament, nu avem un vaccin.

În momentul în care noi putem să gestionăm astfel încât să avem puține cazuri, mergem spre o curbă lină și putem gestiona prin sistemul medical pe care îl avem, atunci putem spune că am reușit să trecem prin această pandemie. Atunci când vom ieși și vom vedea că avem o mare parte a populației care s-a imunizat, putem vedea următorii doi ani ca niște epidemii cu niște cazuri care nu vor avea aceeași amploare ca în această perioadă”, a declarat ministrul Sănătății, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel