Nelu Tătaru, coronavirus: Vârful epidemiei, la jumătatea lui aprilie. Am putea ajunge la 15.000 de cazuri

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că epidemia de Covid-19 ar putea atinge vârful în România în a doua jumătate a lunii aprilie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că după acel vârf, când numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 10-15.000 de cazuri, în mai numărul cazurilor noi va scădea, iar spre finalul lunii viitoare, s-ar putea începe relaxarea restricțiilor.

„Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuțit sau mai domol, în funcție de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar și populația prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri ușoare și medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, și atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive și vom avea și decese", a declarat Nelu Tătaru, la TVR1.

Potrivit ministrului, o eventuală relaxare a restricțiilor va fi luată în considerare doar când va scădea numărul cazurilor noi și al deceselor.

„Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să le putem relaxa, în condițiile în care vom respecta în continuare niște precauții. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea și numărul de decese nu se va mai accentua", a precizat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel