Nelu Tătaru, coronavirus: Regulă nouă de 1 și 8 martie. Mai bine nu faci asta

De 1 și 8 Martie dăm sau primim flori, dar nu ne pupăm!
Secretarul de stat Nelu Tătaru spune că de 1 și 8 Martie trebuie să evităm să facem un anumit lucru. Iată cum ne protejăm simplu de coronavirus

Dat fiind faptul că avem un caz de coronavirus în România, jurnaliștii l-au întrebat pe secretarul de stat Nelu Tătaru ce facem de 1 și 8  Martie, când femeile primesc flori și mărțișoare și ne pupăm cu cei care ni le dăruiesc. 

„Dăm numai florile, nu ne pupăm!”, a spus promt secretarul de stat. 

Cu toții trebuie să respectăm anumite reguli dacă nu vrem să ne îmbolnăvim, l-a completat prof dr Adrian Streinu-Cercel. 

„Regulile rămân cele clasice, pe care le-am mai spus și cu altă ocazie: spălatul mai des pe mâini cu apă și săpun, strănutatul sau tușitul în plica cotului - un gest care trebuie să devină automat, cu rugămintea să nu mai duceți mâna la față sau la nas, pentru că există această posibilitate de contaminare de pe suprafețe, pentru că picăturile de salivă încărcate cu microorganisme printre care și coronavirus pot rămâne, remanente, pe surafețe, o perioadă mai îndelungată de timp. La temperatura camerei pot să supraviețuiească până la 2 zile, și dacă este rece, ceea ce nu este cazul, pentru că iarna ne-a șuntat anul acesta, până la 9 zile din ceea ce se știe în literatura de specialitate”, a explicat medicul infecționist. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile zilei în sănătate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel