Nelu Tătaru: Am văzut o atitudine schimbată la Deva. Conducerea militară mai rămâne

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la Spitalul Județean Deva, unde este un focar de infecție cu coronavirus, va mai rămâne o perioadă conducere militară, dar că a remarcat schimbarea atitudinii personalului. 

Coronavirus: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, păstrează conducerea militară la Spitalul Județean Deva și că noua conducere civilă, când va veni, va prelua din mers lucrurile, nu se va face predare-primire așa cum se face de obicei. 

„Am remarcat o schimbare a atitudinii față d ece am găsit aici acum 12 zile (...) Conducerea militară mai rămâne câteva zile, suntem într-o stare de urgență încă, până pe 15 mai. Deja lucrurile aici sunt pe un făgaș normal. Rămâne ca acea echipă managerială civilă care va veni, să vină și în aceste momente, să poată prelua din mers managementul, nu să fie predat pe hârtie, cum a fost la început”, a explicat ministrul, la ieșirea de la inspecția fulger pe care a făcut-o azi la SJU Deva. 

El a spus că în spital este un protocol de testare a cadrelor medicale, atât a celor care sunt în izolare acasă, cât și a celor care sunt la muncă, pentru a fi siguri că personalul nu este infectat.  „Orice cadru medical care revine în serviciu va fi testat, la fel cum va fi testat și la plecarea din serviciu”, a arătat Nelu Tătaru. 

Ministrul spune că se gândește ca și după epidemie coordonare spitalelor să rămână la Ministerul Sănătății, chiar dacă administrarea va reveni administrației locale. 

„Noi ca și Minister al luat în coordonare spitalele din România, subordonarea rămâne în continuare, ca și ordonator de credite, către consiliul local sau consiliul județean. (...) Ne gândim, ca și coordonare, ca spitalele să rămână la Ministerul Sănătății, subordonarea va rămâne însă administrației locale sau județene”,  a spus Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel