Nelu Tătaru: Am testat pentru coronavirus circa 270.000 de persoane, unii au făcut mai multe teste

Covid-19, sange
MInistrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că din cele aproape 400.000 de teste de coronavirus făcute în total în România au fost făcute pentru circa 270.000 de persoane. 

„Suntem ca număr de teste de coronovirus la aproape 400.000, în condițiile în care avem vreo 270.000 de persoane testate. Celelalte sunt teste duble, triple, pentru cei internați, până la un test sau două teste negative”, a epxlicat Nelu Tătaru, la Digi24. 

Ministrul Sănătății apreciază că, la nivel național, capacitatea de testare a crescut practic exponențial. 

„Gândiți-vă că noi aveam un laborator și 100 de teste pe zi. Astăzi suntem la 99 de puncte de testare și o capacitate de 16.000 de teste pe zi. Facem în jur de 11.000 -12.000 de teste pe zi, în zilele pline, în weekenduri 6.000 - 7.000 de teste. Dispersia acestor puncte de testare în toată țara ne face să gândim că toți cei care au folicitat și au primit aceste aceste aparate, prin intervenții de la inisterul Sănătății, prin donații sau prin implicarea autorităților locale își pot face în acest moment, conform anchetei epidemiologice, aceste teste”, a continuat Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel