NATRII PICOSULFAS - prospect
04 noi 2020 / 23:25
NATRII PICOSULFAS – prospect. Acțiune: Laxativ de contact; stimulează peristaltismul intestinal și determină acumulare de apă și electroliți în lumenul colonului.
Foto: Pixabay

NATRII PICOSULFAS – prospect:

Denumirea comercială: DULCOPIC

Forma: Soluție orală 

Indicații: Constipație și situații care necesită evacuarea conținutului colonului.

Contraindicații: Pacienții care suferă de ileus, ocluzie intestinală, cu abdomen acut chirurgical (inclusiv apendicite), afecțiuni inflamatorii intestinale acute, în stări de deshidratare severă, colită toxică, megacolon toxic, greață și vărsături, insuficiență cardiacă congestivă, stază gastrică. Pacienții cu hipersensibilitate cunoscută la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre excipienții produsului.

Atenție!: Nu se admnistrează continuu perioadă îndelungată. Precauție la pacienții cu afecțiuni renale sau cardiace, boală inflamatorie cronică a colonului, intervenții chirurgicale pe tractul gastro-intestinal. Pe parcursul tratamentului trebuie asigurat un aport optim de apă și electroliți. La copii se administrează doar la recomandarea medicului. Interacțiuni cu: diuretice și glucocorticoizi. Nu se recomandă adm. în timpul alăptării.

Reacții Adverse: Foarte rar, s-a raportat disconfort abdominal sau diaree. Poate determina cefalee, oboseală, greață, dureri și usturimi anale. Cazuri izolate de reacții anafilactice, vărsături și diaree severă care pot determina hiponatriemie și convulsii în absență aportului adecvat de sare


Ştiri Recomandate

Vaccinarea
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, legea vaccinării: este într-o fază finală


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri