NATRII PICOSULFAS - prospect

Foto: Pixabay
NATRII PICOSULFAS – prospect. Acțiune: Laxativ de contact; stimulează peristaltismul intestinal și determină acumulare de apă și electroliți în lumenul colonului.

NATRII PICOSULFAS – prospect:

Denumirea comercială: DULCOPIC

Forma: Soluție orală 

Indicații: Constipație și situații care necesită evacuarea conținutului colonului.

Contraindicații: Pacienții care suferă de ileus, ocluzie intestinală, cu abdomen acut chirurgical (inclusiv apendicite), afecțiuni inflamatorii intestinale acute, în stări de deshidratare severă, colită toxică, megacolon toxic, greață și vărsături, insuficiență cardiacă congestivă, stază gastrică. Pacienții cu hipersensibilitate cunoscută la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre excipienții produsului.

Atenție!: Nu se admnistrează continuu perioadă îndelungată. Precauție la pacienții cu afecțiuni renale sau cardiace, boală inflamatorie cronică a colonului, intervenții chirurgicale pe tractul gastro-intestinal. Pe parcursul tratamentului trebuie asigurat un aport optim de apă și electroliți. La copii se administrează doar la recomandarea medicului. Interacțiuni cu: diuretice și glucocorticoizi. Nu se recomandă adm. în timpul alăptării.

Reacții Adverse: Foarte rar, s-a raportat disconfort abdominal sau diaree. Poate determina cefalee, oboseală, greață, dureri și usturimi anale. Cazuri izolate de reacții anafilactice, vărsături și diaree severă care pot determina hiponatriemie și convulsii în absență aportului adecvat de sare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel