MITURI despre ZAHĂR. Creează dependență? Expert britanic: știm că are efecte psihologice

Prea mult zahăr nu face bine ficatului  FOTO: pexels.com
Deși unii experți consideră că zahărul este o substanță care creează dependență nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație.

Cu toate că unele voci din lumea științifică sunt de părere că zahărul creează dependență, altele susțin că nu există dovezi științifice care să confirme afirmația. ”Comportamentele asemănătoare dependenței față de zahăr și alte alimente sunt prezente doar la o minoritate de persoane obeze. Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim că zahărul poate conduce la consumul excesiv de alimente, alături de potențialul său de dependență”, afirmă medicul Dominic M. Dwyer de la Școala de Psihologie a Universității Cardiff.

Profesorul prof. David Nutt, șeful Departamentului de Neuropsihofarmacologie și Imagistică Moleculară de la Imperial College din Londra spune, pentru medicalnewstoday: ”În prezent nu există dovezi științifice că zahărul creează dependență, deși știm că zahărul are efecte psihologice, inclusiv producerea de plăcere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel