Mituri despre îngrijirea tenului, demontate. Pasta de dinți nu vindecă acneea, tenul gras are nevoie de hidratare

mituri despre ingrijirea tenului - FOTO: Freepick
EXCLUSIV
De-a lungul timpului au circulat tot felul de mituri despre îngrijirea tenului. Printre cele mai cunoscute sunt cele care arată că pasta de dinți vindecă acneea sau soarele usucă coșurile.

În popor circulă tot felul de mituri despre îngrijirea tenului. Numai că cele mai multe nu au nicio dovadă științifică și medicală că funcționează. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a dezvăluit în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe de la DC Medical care sunt cele mai frecvente mituri despre îngrijirea tenului. 

Pasta de dinți nu vindecă acneea

Poate cel mai frecvent mit este cel legat de pasta de dinți. Se spune că aceasta vindecă acneea. Numai că potrivit specialiștilor, pasta de dinți poate să facă mai mult rău decât bine în cazul tenului acneic. Ioana Marinescu a explicat ce efect negativ poate să aibă folosirea pastei de dinți pe pielea cu acnee. 

”Am avut câteva cazuri în cabinet din cauza unei aplicări foarte intense a pastei de dinți. Datorită mentolului pe care îl conține, dă senzația că pielea se usucă și dispare coșul. Pasta de dinți este fabuloasă pentru spălatul pe dinți, dar nu este remediul pentru acnee”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Marinescu, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi și: Mersul, semn al anumitor boli. Poate indica demență sau accident vascular cerebral. Cum ne schimbăm postura odată cu vârsta

Soarele, tratament pentru coșuri

Se mai spune că expunerea la soare poate să usuce coșurile. Și acest mit a fost demontat de Ioana Marinescu. Soarele poate să ardă pielea, iar pe termen lung poate determina apariția melanomului. 

”Din cauza radiațiilor ultraviolete este posibil să ni se usuce toată pielea feței și părul pentru că se deshidratează. Nu soarele este tratamentul pentru coșuri. Dacă mergem la mare și ne expunem la soare și facem baie în apa sărată a mării, este posibil să vedem o îmbunătățire.

Dar infuzia de apă sărată și de soare este posibil să ne irite foarte tare. Trebuie să fim atente dacă tenul nostru are coșuri și probleme și niciodată să nu ne expunem fără protecție solară. Ne putem face mai mult rău decât bine”, a mai explicat fondatorul PLUSH BIO. 

Vezi și: Testul ceasului, diagnostic pentru Alzheimer. Leca, explicație. Cum știi dacă ai probleme vizibile de memorie: Ia o foaie de hârtie și un creion

Dormitul cu fața pe pernă

Fiecare trebuie să doarmă așa cum se simte mai bine, spune Ioana Marinescu. Un somn de bună calitate va contribui la aspectul pielii. 

”Un somn odihnitor cu siguranță ne va aduce o stare de bine și ne va aduce o satisfacție pe pielea feței în momentul în care ne trezim. Poziția ideală este poziția în care ne simțim bine”, a mai spus Ioana Marinescu. 

Tenul gras are nevoie de hidratare

Se spune că persoanele cu ten gras nu au nevoie de hidratare. Fals. Orice tip de ten trebuie îngrijit cu o cremă hidratantă. Specialistul arată că hidratarea este total diferită de hrănire. Astfel, și tenul gras trebuie îngrijit corespunzător.

Potrivit Ioanei Marinescu, este important să acordăm o altfel de atenție pielii feței, pentru că aceasta are ”o structură total diferită de pielea mâinilor, de pielea corpului. Și atunci ar trebui să respectăm lucrul acesta”. Cât privește diferența între cremele de zi și cele de noapte, pe lângă faptul că majoritatea femeilor folosesc în timpul zilei machiajul, Ioana Marinescu a explicat și acest aspect.

Vezi și: Seleniul, rol cheie în prelungirea duratei de viaţă. Poate preveni bolile neurodegenerative

”Este unul dintre cele mai întâlnite mituri, și anume acela că tenul gras nu trebuie hidratat. E o greșeală. Trebuie să facem o distinție între hrănire și hidratare. Produsele pentru ten deshidratat sunt produsele care aduc un surplus de apă. Tenul are nevoie de foarte multă apă pentru a fi elastic și hidratat. Produsele care hrănesc sunt produse mai grase. 

Tenul gras are nevoie de hidratare pentru că cea mai mare modificare a tenului este cel gras și deshidratat. Uleiul sau sebumul pe care îl avem pe ten nu are nicio legătură cu apa. Este foarte important să nu facem greșeala să spunem că un ulei hidratează. Uleiul hrănește și nu va hidrata niciodată. Hialuronicul va hidrata, va face pielea să fie hidratată, dar nu o va hrăni cu strat lipidic. Diferența între hidratare și produse care aduc ulei este foarte mare”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Marinescu, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi mai multe în VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel