Schimbările extreme de temperatură...
Există anumite mituri în ceea ce privește sănătatea inimii, iar mitul că anumite medicamente pot face mai mult rău decât bine este unul dintre cele mai populare. Dar oare de ce?
Am discutat cu dr. Răzvan Ticulescu, medic cardiolog, despre miturile cu care se confruntă în viața de zi cu zi, când vine vorba de sănătatea inimii. Unul dintre cele mai populare este mitul că medicamentele fac mai mult rău decât bine, ceea ce este o informație eronată.
Dr. Răzvan Ticulescu susține că unul dintre cele mai mari mituri legate de sănătatea inimii este ideea că anumite medicamente, printre care și cele care scad colesterolul ar putea să le facă mai mult rău decât bine pacienților. Această concepție greșită se bazează, în principal, pe informații incorecte sau pe înțelegeri eronate ale efectelor acestor medicamente.
”Un mit este faptul că anumite medicamente, printre cele care scad colesterolul, pot să le facă mai mult rău decât bine”, ne-a spus Răzvan Ticulescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
De ce cred oamenii că medicamentele care scad colesterolul (și nu numai) ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea inimii?
Medicul ne spune că mulți oameni se bazează pe informațiile găsite pe internet sau pe poveștile auzite de la alți pacienți pentru a-și forma părerea despre medicamentele care scad colesterolul. În unele cazuri, aceste surse pot furniza informații inexacte sau pot amplifica riscurile asociate cu aceste medicamente.
”Se informează de pe internet sau de la alți pacienți și dobândesc informații greșite”, ne-a mai spus Răzvan Ticulescu.
Pentru unii, ideea de a lua medicamente pe termen lung poate fi descurajatoare. Există un sentiment de rezistență sau de neîncredere față de intervențiile medicale pe termen lung, ceea ce poate duce la reticența în acceptarea acestor tratamente.
Dr. Răzvan Ticulescu spune că medicamentele, în general, nu au reacțiile adverse care se vehiculează între oameni, conform experienței sale acumulate în practica zilnică.
”Pentru că ele nu au reacții adverse așa cum cred oamenii, din ce am observat eu în practica de zi cu zi”, ne-a mai explicat medicul.
Medicii monitorizează în mod regulat pacienții care iau medicamente și pot ajusta dozele sau pot schimba tratamentul în funcție de nevoile individuale ale pacientului.
Deși unele persoane pot experimenta reacții adverse minore în timpul utilizării medicamentelor, efectele secundare grave sunt rare și pot fi gestionate în mod eficient cu ajutorul medicului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...
Uite trucul simplu care îți usucă...