Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: La gradul de transmisibilitate al Omicron e aproape imposibil să nu te infectezi

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat la un post de televiziune că e aproape ”imposibil” să nu te infectezi cu Omicron având în vedere gradul de transmisibilitate.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 23 ianuarie, că este "aproape imposibil" ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

"La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie. Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită", a afirmat Alexandru Rafila, la Prima TV, potrivit Agerpres.

Sunt peste 14.000 de noi cazuri raportate duminică, 23 ianuarie. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.088 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 22 decese. Nu au fost raportate decese anterioare”, se arată în obișnuita informare trimisă presei de autorități. 

Numărul cazurilor cu infectări COVID se menține la peste 19.000 de îmbolnăviri pe zi, arată autoritățile în cea mai recentă informare. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.371 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  48 decese, dintre care 4 anterioare”, susțin oficialii.

Un nou record a fost înregistrat vineri, 21 ianuarie, în privința numărului de infectări COVID-19. Astfel, 19.649 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.649 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 49 de decese. Nu sunt raportate decese  anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel