Sorina Pintea, la adresa medicilor: dotările și comportamentul sunt de vină

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat miercuri, 22 mai, în județul Dâmbovița, că medicii români ar fi „mult mai bine pregătiţi" decât cei străini.

Sorina Pintea, medici. Într-o conferinţă de presă la Târgovişte, de miercuri, 22 martie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că nu ar exista diferenţe legate de calitatea personalului între spitalele din România şi cele din străinătate, iar lipsurile sistemului medical românesc ar fi dotările insuficiente și lipsa empatiei personalului medical.

„Am văzut multe spitale din ţară, am avut ocazia să văd multe spitale din străinătate. Nu există diferenţe legate de personal, de calitatea personalului medical. Ba, aş îndrăzni să spun un lucru interesant: medicii noştri sunt mult mai bine pregătiţi, pentru că neavând aparatura necesară, să fim serioşi, ei au lucrat ca pe front, anumite perioade, în ultimii ani au început să vină aparatele, sunt obişnuiţi să citească pacienţii. Să îi consulte. Lucrurile acestea sunt nişte realităţi şi, ştiţi, sunt spuse de către cei care vin din străinătate sau cei care vin şi se interesează pentru că vor să vină acasă", a precizat ministrul Sorina Pintea, citată de Agerpres.

În opinia oficialului, sistemul medical românesc are două mari lipsuri: „Noi suntem deficitari la capitolul echipamente şi la capitolul comportament, empatia faţă de pacient".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost miercuri, 22 mai, în județul Dâmboviţa. A mers la Spitalul Găeşti, iar la Târgovişte s-a întâlnit cu cadre medicale din judeţ şi a susţinut o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel