Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul Sănătății: când ne vom putea relua viața de dinaintea pandemiei
27 mai, 11:16
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat pașii care se vor face în relaxarea măsurilor și când ne vom putea relua viața de dinainte de pandemie.
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru  FOTO: captură Antena 3

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că până la sfârșitul lunii iulie am putea reveni la viața normală. Restricțiile, însă, se vor relaxa treptat: terasele s-ar putea deschide chiar de la 1 iunie, după cum spune Nelu Tătaru. 

Potrivit Antena 3, restaurantele ar urma să se deschidă începând din data de 15 iunie. 

”Pentru prima etapă, la 1 (iunie n. r.) avem o deschidere a teraselor. Dacă lucrurile pornesc normal, de la 15 ne gândim să deschidem și plajele. Suntem într-un moment în care, odată cu măsura de relaxare, avem și puterea de gestionare a unor evenimente neplăcute. Poate lumea nu înțelegea, dar fiecare măsură de relaxare implică și riscul de contaminare comunitară”, a declarat Nelu Tătaru. 

Autoritățile au făcut un plan care va fi adoptat în mai multe etape. 

În prima etapă, începând cu 1 iunie 2020, va fi permisă servirea produselor alimentare la terase sau spații deschise din exteriorul incintelor unităților de alimentație publică, fără acces al persoanelor din exterior.   

 

În a doua etapă, începând cu 15 iunie 2020, va fi permisă servirea produselor alimentare și în interiorul unităților, cu excepția celor în care sunt organizate evenimente. 

În a treia etapă, începând cu 1 iulie 2020, sunt permise toate activitățile de servire și consum al produselor alimentare, în spațiile de servire a mesei din interiorul și exteriorul tuturor unităților de alimentație publică. 


Ştiri Recomandate

Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face
Mure: efectele uimitoare asupra pielii
De ce artificiile sunt periculoase pentru plămâni
Remdesivir: CE a aprobat punerea pe piață a antiviralului
Zahăr. Cinci motive să-l scoți definitiv din dietă
Patru motive pentru care uităm numele oamenilor
Testul de sânge care ar prezice ciroza
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri