Ministrul Muncii: Softurile Casei Naționale Asigurări de Sănătate, a celei de Pensii și Revisal, vulnerabile

Soluții digitale
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la un post TV că există vulnerabilități la softurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Casei Naționale de Pensii și a Revisal, și că e nevoie de un efort strategic național pentru protejarea datelor.

Programele soft cu care lucrează platformele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Casei de Pensii, Revisal, ANOFM au toate vulnerabilități, astfel că este nevoie de un efort strategic național pentru aceste infrastructuri critice, astfel încât oamenii să nu stea cu spaimă că pierd ceva din banii pe care trebuie să îi primească, a declarat marți ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Discuțiile pe care le-am avut cu pensionarii, respectiv cu angajații Caselor Județene de Pensii, mi-au arătat că toate aceste platforme, toate aceste softuri, și în ceea ce privește Casa de Pensii, și în ceea ce privește ANOFM, și în ceea ce privește Revisal, toate au vulnerabilități. Cred că trebuie să facem un efort strategic național pentru aceste infrastructuri critice, ca să nu stăm cu spaima în fiecare zi că ești asigurat la Casa de Sănătate, că și acolo este o vulnerabilitate, că ești un om care are dreptul să primească tot ce trebuie să primească la pensie și nu să stea cu frica în sân că în momentul în care ajunge (la momentul pensionării, n.r.) se întâmplă cu ceva în soft și cine știe ce se pierde, cine știe ce apare... Așa ceva este inadmisibil și, repet, am preferat să abordez problema tehnic", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Ministrul Muncii a subliniat că lipsa de informatizare în instituțiile statului produce României în fiecare an costuri tot mai mari.

„Problema nivelului precar în care suntem ca țară în ceea ce privește informatizarea ne costă de la an la an din ce în ce mai mult. E adevărat că nu mai avem cărți de muncă, dar avem contracte individuale de muncă, ele sunt înregistrate în Revisal. Pe măsură ce am evidența acestor probleme, le și rezolv. Nu mă uit la ele, nu mă minunez, nu mă ascund de ele, pe măsură ce le văd le și rezolv", a precizat Violeta Alexandru, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel