Ministrul Cseke Attila a cerut sprijin medical. O nouă convorbire cu comisarul european pentru Sănătate

Medic
Ministrul Sănătății Cseke Attila a discutat miercuri, 20 octombrie, din nou, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a avut miercuri, 20 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Ministrul a cerut sprijin pentru aprovicionarea spitalelor românești cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19.

”Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie”, se arată într-o informare.

O discuție similară a avut loc marți, dintre Cseke Attila și omologul său polonez,  Adam Niedzielski ”care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României”.

Miercuri, 20 octombrie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.514 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.10.2021 (10:00) – 20.10.2021 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 423 de decese (232 bărbați și 191 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 423 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 la categoria de vârstă 40-49 ani, 45 la categoria de vârstă 50-59 ani, 117 la categoria de vârstă 60-69 ani, 146 la categoria de vârstă 70-79 ani și 95 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel