Ministerul Sănătății, precizări despre decontarea vaccinurilor pentru anumite categorii populaționale. Cine are prioritate

decontarea vaccinurilor Foto: Freepik
Ministerul Sănătății a cuprins sumele necesare pentru plata vaccinurilor în bugetul pentru anul 2024.

Referitor la decontarea vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii populaționale în sistem ambulator, în regim de compensare, precum și a activității din centrele de permanență, Ministerul Sănătăţii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate precizează următoarele:

Conform prevederilor legale în vigoare, pentru vaccinurile de care beneficiază unele segmente populaționale în sistem ambulator în regim de compensare, prevăzute în HG 720/2008, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024.

Ministerul Sănătății a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor menționate și realizează transferul fondurilor în funcție de solicitările transmise de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Menționăm că, vaccinarea persoanelor aflate în grupe la risc de îmbolnăvire reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și, în acest sens, atât Ministerul Sănătăţii, cât și Casa Națională de Asigurări de Sănătate fac toate demersurile necesare pentru asigurarea resurselor financiare necesare realizării acestei măsuri de sănătate publică.

Totodată, în luna ianuarie a.c., vor fi decontate cu prioritate obligațiile restante aferente lunilor noiembrie și decembrie 2023 pentru serviciile medicale prestate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel