Ministerul Educației: 167.977 de angajați din învățământ VOR să se vaccineze contra COVID-19
15 ian 2021, 19:58

Profesor în clasă. Foto: Pixabay
Personalul din învățământ, definit ca domeniu strategic, va fi vaccinat în a doua etapă care a debutat, oficial, astăzi, a anunțat Ministerul Educației Naționale. Deocamdată, angajații sunt întrebați dacă vor și se fac liste: 

Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de astăzi, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. 

Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). 

În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate - inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie 2021.

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 - personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învățământ universitar).

Centralizator raportări inspectorate școlare județene (dată de referință: 15 ianuarie 2021)

Centralizator raportări universități (dată de referință: 15 ianuarie 2021).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?