Miliaria, alergia la căldură. Ce este și de ce apare. REMEDII NATURALE

O iritatie de la transpiratie se poate transforma în eczema
Alergia la căldură - cunoscută și sub denumirea de miliaria – este o iritație a pielii care nu apare doar la copii, așa cum se credea. Afectează în egală măsură și adulții, în special pe vreme caldă și umedă. Iată ce poți face ca să scapi de ea

Adulții dezvoltă de obicei miliaria - aceste erupții cutanate provocate de căldură - în pliurile pielii și în locurile unde îmbrăcămintea provoacă frecare. La sugari, alergia la căldură apare sub forma unor pete roșii în principal pe gât, umeri și piept. Poate apărea și în axile, la cot și în zona inghinală.

Erupția pe piele se dezvoltă atunci când porii blocați (canalele sudoripare) împiedică transpirația să iasă de sub piele. Simptomele miliaria variază de la apariția unor vezicule superficiale la bășici roșii profunde.

Alergia la căldură dispare, de obicei, de una singură. Formele severe ale afecțiunii pot necesita îngrijiri medicale. 

Când trebuie să mergeți la medic

Erupția se vindecă de obicei prin răcirea pielii și evitarea expunerii la căldura care a provocat-o. 

Consultați-vă medicul dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți simptome de miliaria care durează mai mult de câteva zile, erupția cutanată pare să se înrăutățească sau observați semne de infecție, cum ar fi:

- Durere crescută, umflături, roșeață sau căldură în jurul zonei afectate,

- Puroi care se scurge din leziuni,

- Umflarea ganglionilor limfatici la axilă, gât sau inghinal,

- Febră sau frisoane.

REMEDII NATURALE

- Cel mai bun mod de a ameliora simptomele este să vă răcoriți pielea și să preveniți transpirația. Pentru asta puteți folosi un pachet-compresă de gheață obișnuit, care se găsește în farmacii. Aplicați la fiecare câteva ore, dacă este necesar. 

- Dacă vă este afectată o zonă mai mare de piele, faceți o baie caldă cu bicarbonat de sodiu pentru a calma arsura sau erupția la început. Apoi, când pielea e uscată, puteți să aplicați pe zona roșie amidon de porumb, drojdie pudră sau mai mult bicarbonat de sodiu, ca să scăpați de mâncărime. 

- De asemenea, se recomandă aloe, sub formă de seva plantei, gel sau loțiune. După curățarea și uscarea ușoară a zonei afectate, aplicați o compresă rece (pachete cu gel răcite care s egăsesc la farmacie), aplicând apoi aloe de până la șase ori pe zi pentru a ameliora mâncărimea și a accelera vindecarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel