Migdalele: scad colesterolul ”rău” și sunt bune pentru inimă

Migdale
Înlocuirea gustărilor gen biscuiți cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială și ar scădea colesterolul LDL, susțin două studii.

Cercetători de la King’s College London au descoperit că înlocuirea gustărilor obișnuite cum ar fi biscuiții cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială, un indicator cheie al sănătății vasculare, și ar scădea colesterolul LDL. În plus, acestea ar reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare cu 32%.

La studiu au participat circa 6.800 de adulți britanici care au ținut un jurnal alimentar. Aceia care au consumat migdale au avut un aport mai mic de acizi grași trans, carbohidrați totali, zahăr și sodiu, dar și o talie mai subțire și un indice de masă corporală mai mic.

Studiile care descriu beneficiul consumului de migdate, AICI și AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel