Migdale: de ce să mănânci 23 de migdale în fiecare zi. Beneficii INCREDIBILE

Migdale. Foto: Pixabay
Migdalele conțin nutrienți și sunt considerate a fi un superaliment și există o logică în spatele acestui număr – 23 de sâmburi de migdale – pe care nu ar fi bine să-l depășim. Iată câteva dintre beneficiile lor pentru sănătate.

De la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și echilibrarea nivelului de zahăr din sânge până la îmbunătățirea imunității, se pare că nu există nimic ce migdalele nu pot face bun în organism. Spre e exemplu, migdalele sunt bogate în antioxidanți și excelente pentru pielea ta, dar conțin și vitamina E așa că sunt o gustare perfectă pentru creier întrucât reduc foarte mult probabilitatea degenerării cognitive. 

De ce doar 23 de migdale

Sunt o sursă excelentă de fibre și proteine și conțin substanțe nutritive importante, inclusiv vitamina E, seleniu, zinc, calciu, magneziu și vitamine B, în special folat și biotină (vitamina B7).

Sunt însă hipercalorice, așa că 30 g sau aproximativ 23 de nuci de migdale înseamnă porția zilnică ideală recomandată de liniile directoare dietetice pentru americani. La această cantitate conțin 163 de calorii și 14 grame de grăsimi, în primul rând fiind vorba de grăsimi mononesaturate sănătoase, împreună cu acizi grași omega-3.

La această cantitate consumul de migdalele reduc riscul de boli de inimă și, conform unui studiu din 2013 (link direct studiu), atunci când sunt consumate ca gustare, ajută la reducerea foamei și scad riscul de creștere în greutate.

Sunt considerate ca super-alimente, în special în posturile intermitente și dietele Keto, care pun accent din ce în ce mai mare pe gustările sănătoase și controlul caloriilor. Apoi, migdalele pot fi digerate bine de persoane de toate vârstele, de la un copil mic până la persoane în vârstă.

Beneficiile migdalelor

Beneficiile consumului zilnic de migdale se extind și asupra regimurilor de înfrumusețare. Adăugați migdale zdrobite (înmuiate și fără coajă) la o cremă de față cu banană zdrobită banană și aveți o mască pentru față care vă va reduce ridurile fine. Combinați praf de migdale cu ulei de măsline și folosiți compoziția pe par ca să-i dea strălucire și să-l hrănească. Puteți face un scrub de casă din migdale zdrobite mărunt și ulei de cocos, cu care să vă curățați pielea.

Aceste nuci compacte, dar dense din punct de vedere nutrițional, sunt extrem de versatile și dovedesc că uneori nu trebuie să vă străduiți pre atare să mâncați bine și sănătos și nici să vă îngrijiți pielea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel