Alimentul care regenerează ficatul. Irinel Popescu: Anulează efectele toxice ale alcoolului

mierea - FOTO: Freepik@ksandrophoto@Captură YouTube@DC MEDICAL
Alimentul care regenerează ficatul are și alte beneficii pentru funcționarea normală a organismului. Prof. dr. Irinel Popescu a explicat ce efect are alimentul.

Alimentul care regenerează ficatul are capacitatea de a anula efectele toxice ale alcoolului. Prof. dr. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală, doctor în științe medicale a explicat ce efect are alimentul.

Mierea, efect asupra ficatului

Mierea este elixirul natural care poate regenera ficatul. Este important de știut că ficatul tău se poate vindeca și regenera. Pe măsură ce ficatul se vindecă, apar schimbări pozitive în tot corpul. Schimbările pot include îmbunătățiri în modul în care funcționează sistemul digestiv, modul în care arată și se simte pielea, o claritate mentală sporită și niveluri mai ridicate de energie.

”S-a dovedit că această capacitate de regenerare este dependentă de hormonii sexuali și din acest motiv ficatul femeilor se regenerează mai repede decât ficatul bărbaților. În ceea ce privește regenerarea celulelor, în sine, se spune că o dată la 7 ani întreg organismul omenesc este cu totul altul.

Deci acest turn-over în care avem celule noi în toate țesuturile organismului se întâmplă în acest interval de timp, mai rapid sau mai încet, în funcție de organ

Dar revenind la ficat, această formidabilă capacitate de regenerare este interesantă. Și aș mai adăuga ceva.

Se spune că sunt, vorbind de alcool ca toxic major pentru ficat, sunt alimente care pot să antagonizeze această capacitate și de curând s-a descoperit că mierea este un astfel de aliment care poate să antagonizeze efectele toxice ale alcoolului asupra ficatului”, a explicat prof. dr. Irinel Popescu, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Ceaiul de tei, dincolo de efectele calmante. Aliatul valoros pentru sănătate și starea de bine

Cum se poate consuma mierea pentru a anula efectele alcoolului

Mierea poate fi consumată imediat după ce ați consumat alcool. Aceasta va reduce efectele nocive ale alcoolului asupra ficatului.

”Ciroza alcoolică este o boală toxic-nutrițională, deci cei care consumă alcool fără să mănânce. Iarăși, mâncarea obișnuită este recomandată, mai exact, la masă a consuma acel pahar de alcool este formula cea mai bună.

Iată că și mierea poate să adauge ceva la asta. Și aș mai adăuga ceva legat de capacitatea de regenerare a ficatului.

Ficatul este, poate, singurul organ care nu îmbătrânește, deci bine protejat. Noi am făcut transplant hepatic cu organ prelevat de la persoană de 90 de ani”, a mai specificat prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.

Vezi și: Cancerul, tratat în 7 minute. Celulele canceroase devin vizibile, iar sistemul imunitar le anihilează

Cum acționează mierea

Posedând o sursă bogată de antioxidanți, polifenoli, mierea poate proteja ficatul de stresul oxidativ și de deteriorarea celulelor hepatice. Studiile de cercetare au evidențiat efectele pozitive ale activității antioxidante puternice din miere.

Bila este un lichid digestiv produs în ficat, care trece prin canale biliare speciale și se adună în vezica biliară pentru a vă ajuta să digerați alimentele. Calculii biliari, inflamațiile sau chiar tumorile pot bloca canalele biliare și pot provoca leziuni la nivelul ficatului. Un studiu a concluzionat că, atunci când este administrat șobolanilor cu obstrucție a canalelor biliare, consumul de miere poate ajuta la curățarea ficatului și poate proteja ficatul de leziuni, potrivit Benefits of Honey.

Un alt studiu a arătat că proprietățile antioxidante din conținutul de fenoli și flavonoide al mierii au fost capabile să protejeze împotriva radicalilor liberi și a leziunilor hepatice induse de paracetamol .

Mierea ar putea proteja ficatul de toxine. Pentru a evalua capacitatea protectoare a mierii, șobolanilor li s-a administrat o toxină hepatică puternică la șobolani, cu și fără miere. Șobolanii fără miere au suferit leziuni hepatice semnificative, însă, la celălalt grup de șobolani, mierea a protejat ficatul și rinichii împotriva toxicității și le-a îmbunătățit colesterolul. S-a emis ipoteza că activitatea antioxidantă a mierii a fost responsabilă pentru efectul de protecție a ficatului.

Mierea a fost asociată cu îmbunătățirea sănătății ficatului și cu un risc redus de boli hepatice. Sistemul nostru digestiv găzduiește bacterii prietenoase care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Un ficat sănătos, care are un echilibru de bacterii intestinale, are o rezistență mai bună împotriva daunelor. O sursă excelentă de bacterii bune, mierea crudă conține șase specii de lactobacili și patru specii de Bifidobacterium care pot stimula sănătatea ficatului și pot elimina eficient toxinele din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel