Micul dejun: ce riscuri pentru sănătate ai dacă sari peste masa de dimineață

Mic dejun
Adulții care sar peste micul dejun și renunță la masa de dimineață vor pierde nutrienți importați pentru toată ziua.

Cu toții știm că micul dejun este o masă importantă, iar un nou studiu confirmă acest lucru.

Cercetătorii au examinat datele nutriționale și obiceiurile alimentare ale mai mult de 30.000 de adulți. Cei care omit regulat micul dejun pierd substanțe nutritive vitale, cum ar fi calciu, vitamina C și fibre găsite în alimente tipice pentru micul dejun, cum ar fi cerealele fortificate, fructe și lapte.

De asemenea, este mai puțin probabil să obțină cantitățile zilnice recomandate de folat, fier și vitamine A, B1, B2, B3 și D.

Studiul a constatat că persoanele care au sărit peste micul dejun au avut o dietă generală de calitate mai mică comparativ cu cei care iau întotdeauna prima masă din zi dimineața. De asemenea, erau mai predispuși să ia mai multe gustări în timpul zilei și să consume cantități mai mari de zaharuri adăugate, carbohidrați și grăsimi totale.

Rezultatele au fost publicate online , de către Proceedings of the Nutrition Society.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel